Acasă Actualitate Președintele ANAF îi dă dreptate lui Flutur și anunță că se impune...

Președintele ANAF îi dă dreptate lui Flutur și anunță că se impune modernizarea Vămii Siret. El anunță că va fi accesat un proiect cu finanțare europeană


Intră acum și în grupul de

Președintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, i-a dat dreptate președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care susține modernizarea și lărgirea Vămii Siret și îl anunță pe Flutur, printr-o adresă, că acest punct vamal va fi modernizat printr-un proiect cu finanțare europeană.

 

„Agenţia Națională de Administrare Fiscală a identificat necesitatea modernizării activităţii vamale în cadrul birourilor vamale de frontieră Halmeu, Siret, Constanţa Sud, în cadrul Axei prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectivul specific 2.6. – Reducerea timpului de staționare la punctele de comunicare transnaţională , prin Programul Operaţional lnfrastructura Mare 2014-2020 (POIM)”, se arată în adresa semnată de președintele ANAF.



El menționează că prin acest program se pot finanţa construcţia/modernizarea infrastructurii de acces în punctele de trecere a frontierei, inclusiv în vamă; crearea, extinderea și modernizarea infrastrucurii de control vamal și rutiere în birourile vamale, inclusiv a clădirilor aferente; achiziţia de echipamente specifice activităţii de control vamal nedistructiv ; achiziţia de instrumente și echipamente aferente activităţii de monitorizare dinamică a perimetrului și dirijare a traficului și sprijin pentru identificarea cauzelor întârzierilor în punctele de trecere a frontierei și pentru dezvoltarea portofoliului de proiecte.

Președintele ANAF precizează că imobilele aferente biroului vamal Siret sunt în administrarea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice laşi (D.G.R.F.P.) laşi , cererea de finanţare și documentele aferente nu pot fi elaborate fără sprijinul direct al D.G.R.F.P. laşi, astfel că proiectul de modernizare şi, eventual de extindere a biroului vamal Siret va fi implementat prin intermediul D.G.R.F.P. lași.(N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version