Handbal : Petru Ghervan impreuna cu nationala de handbal masculin a Romaniei, la vecinii unguri


Intră acum și în grupul de

Dupa ce a avut un sezon de exceptie cu echipa de club, CS Universitatea Suceava, cu care a terminat campionatul pe locul cinci si s-a calificat în Cupa Challenge, Petru Ghervan, antrenorul secund al echipei nationale de handbal masculin a României, se afla acum în tara vecina – Ungaria.

Suceava nu este reprezentata la lotul national doar de Petru Ghervan. Gheorghe Irimescu, Mihai Rohozneanu si Florin Ciubotariu, toti trei sportivi legitimati la UCM Resita fiind nascuti la Suceava si prezenti în cantonamentul „tricolorilor”.

Nationala României se pregateste în aceste zile pentru meciul de baraj împotriva selectionatei Muntenegrului, o dubla mansa decisiva pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2009.

Înainte de aceste partide, care vor avea loc în zilele de 7 si 14 iunie, primul joc fiind în deplasare cel de-al doilea la Oradea, formatia României va disputa doua meciuri de pregatire în zilele de 29 si 30 mai în compania echipei Sloveniei.

“Urmeaza o perioada foarte importanta pentru echipa nationala a României,, care se va concretiza în meciurile cu echipa Muntenegrului, din 7 si 14 iunie. Ne asteapta o “dubla” cu nationala Sloveniei, pentru ca apoi sa intram în linie dreapta cu pregatirea disputei cu Muntenegru. Irimescu, Rohozneanu si Ciubotaru sunt jucatori pe care ne bazam si care au demonstrat nu o data ca au valoare sa joace la cel mai înalt nivel” a declarat Petru Ghervan.

Împreuna cu antrenorul principal Aihan Omer, Petru Ghervan a urmarit derbiul Ungariei dintre Veszprem si Pick Szeged, echipe la care evolueaza pivotul Marian Cozma (MKB Veszprem) respectiv Vali Ghionea si Petrea (Pick Szeged), toti trei, oameni importanti la lotul national. 


Intră acum și în grupul de