Nechifor: În scurt timp, TAROM va veni cu noi surprize pentru Suceava, iar Wizz Air va avea minim patru noi curse internaţionale


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, fost președinte al Consiliului Județean Suceava, a anunțat, joi, că pe lângă cursa Suceava-Torino, compania națională TAROM va avea „noi surprize” pentru Suceava, în timp ce, tot în scurt timp, Wizz Air va deschide bază la Suceava care presupune între patru și șase noi curse internaționale și creșterea frecvențelor pentru actualele rute.

Nechifor a amintit că în 2015, când se finalizau lucrările de modernizare la Aeroportul Suceava, s-a lovit de refuzul TAROM la orice propunere de colaborare cu aeroportul sucevean, dar că actual conducere TAROM are o nouă viziune și este deschisă pentru discuții cu autoritățile sucevene.

Deputatul sucevean a felicitat TAROM pentru faptul că a decis să deschidă zboruri internaţionale de pe Aeroportul Suceava, începând cu jumătatea a două a lunii iulie, prima destinaţie fiind Torino Caselle, cu operare săptămânală.

„Joia trecută am avut o foarte interesantă discuţie la Suceava despre ce ar putea face TAROM de pe Suceava şi pentru că în ultimele trei luni am avut discuţii serioase şi productive şi constante la Otopeni, nu pot decât să mă bucur de nouă viziune a companiei naţionale de zbor, dar îmi aduc aminte şi de calvarul pe care l-am trăit în 2015 cu alte personaje din TAROM, una din ele raspunzandu-mi la orice propunere, enunţ sau întrebare întotdeauna cu NU”, a scris Nechifor pe pagina sa de socializare.

El a arătat că situaţia de atunci era ciudată, pentru că Suceava avea un aeroport care se finaliza în câteva luni, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Suceava negocia intens cu Wizz Air, iar TAROM  practic refuza să ia în calcul măcar „o cursă amărâtă” de Bucureşti și nici lua în calcul curse externe.

„Am adus atâtea argumente în discuţie, studii de trafic, sondaje online pe site-ul aeroportului (Torino era de departe cea mai solicitată destinaţie externă – un alt motiv să fiu foarte bucuros acum, odată cu deschiderea legăturii), am prezentat potenţialul turistic şi de business, am adus în discuţie datele statistice cu privire la românii plecaţi în Italia din Suceava, Neamţ, Botoşani, am vorbit inclusiv cu autorităţile de la Cernăuţi să inaugurăm un culoar rapid – fast lane- pentru trecerea cu autocarul a frontierei către aeroport. Şi NU şi NU şi NU din partea TAROM în 2015. Era evident un blocaj mai degrabă….. dar să nu detaliem, cert este că guvernul a înţeles şi ne-a ajutat şi cu accelerarea procedurilor de decontare pe proiectul POS Transporturi de la aeroport, de la rambursare la cerere de plată, dar şi cu deschiderea zborurilor interne cu TAROM cu două curse săptămânale în primă instanţă”, a menționat deputatul.

Cursa inaugurala Tarom 12 noiembrie 2015

El a mai amintit că discutase şi cu premierul Ponta şi cu ministrul Transposturilor Matache să vină la Suceava cu cursa inaugurală din 12 noiembrie 2015, dar evenimentele de la Colectiv şi demisia Guvernului au făcut ca acest plan să cadă.

”Timpul a trecut, Wizz Air zboară de pe Suceava la Londra, şi în Italia, TAROM zboară zilnic, chiar şi de două ori, la Bucureşti, companii de turism au chartere de Turcia, încă de anul trecut, şi în Grecia de anul acesta în sezonul estival. Şi povestea merge mai departe. Torino cu TAROM, baza Wizz Air la Suceava în scurt timp ( asta va însemna să avem între 4 şi 6 noi curse internaţionale noi şi mărirea frecventelor existente). Şi sunt convins că TAROM va veni şi cu noi surprize pentru Suceava în scurt timp, asta în condiţiile în care Torino va fi o destinaţie profitabilă, ceea ce eu nu mă mă îndoiesc nicio secundă că nu ar fi”, a mai scris Nechifor.

El a mulțumit tuturor celor care au pus umărul la cea mai mare dezvoltare economică şi socială pentru Suceava – modernizarea aeroportului şi deschiderea traficului aerian internaţional.

„Nu o să le spun numele aici, nu cumva să devină vreunii născuţi zburători invidioşi, dar ei se ştiu şi ştiu la rândul lor cât de greu, cât de greu cu adevărat, a fost. Dar am reuşit şi asta mă şi ne bucură imens”, a conchis Cătălin Nechifor care a postat clipul de la redeschiderea aeroportului în 2015.(N.B.)


Intră acum și în grupul de