Social-democratii considera ca agricultura „e la pamant”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a declarat luni, într-o conferinta de presa, ca programul de guvernare al PSD pentru mandatul viitor prevede atât protectia statului pentru agricultori, cât si subventii importante pentru desfasurarea acestei activitati. Agricultorii români trebuie „ajutati, protejati si asistati de stat”, a  afirmat Eugen Bejinariu si a subliniat faptul ca în toata lumea, agricultura este subventionata.

Deputatul PSD a aratat ca dupa ce va ajunge la guvernare, PSD va acorda subventii pentru cultivarea întregii suprafete agricole. „Vom sustine producatorii agricoli care exploateaza terenuri arabile cu minim 1500 de lei pe hectar cultivat,  vom subventiona cu 500 de lei pentru productia de sub un hectar, vor fi acordate prime pentru laptele conform de 0,5 lei pe litru, vom subventiona 50 la suta din pretul motorinei pentru lucrari agricole si 200 lei pe hectar pentru cresterea calitatii productiei obtinute pe o suprafata de 800.000 ha pajisti”, a spus Eugen Bejinariu si a tinut sa precizeze  ca aceste promisiuni vor fi si puse în aplicare.

Eugen Bejinariu a aratat ca la Forumul National al Agricultorilor si Silvicultorilor din România, care s-a desfasurat saptamâna trecuta la Iasi, s-a constatat ca, în prezent, agricultura „e la pamânt”, iar fostului ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, îi revine un rol important în degradarea acestui sector. 


Intră acum și în grupul de