Primarul Lungu a mai depus o plangere penala impotriva lui Ovidiu Dontu


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a depus luni, o noua plângere penala pentru insulta si calomnie împotriva candidatului PSD la functia de primar, Ovidiu Dontu. Ion Lungu este acuzat de Ovidiu Dontu de mai multe ilegalitati, însa primarul se considera victima unui „act de vendeta” din partea candidatului PSD. Actualul primar a declarat într-o conferinta de presa, ca acuzele aduse de Ovidiu Dontu sunt nereale si ca, din aceasta cauza, a decis sa-i înainteze o plângere penala pentru insulta si calomnie.„Sunt convins ca va raspunde în fata legii”, a precizat Lungu, care a aratat ca se considera tinta predilecta a lui Ovidiu Dontu.  

Pe de alta parte, Ovidiu Dontu a spus ca primarul Ion Lungu doreste ca transparenta actului decizional sa fie pusa în legatura cu termeni ca Parchet sau Tribunal. „Se va obisnui, dupa alegeri, cu acest termen, de Tribunal”, a apreciat Dontu. Ovidiu Dontu a cerut, duminica si luni, primarului Sucevei, sa faca publice toate contractele pe bani publici ale firmei fratelui sau geaman si valoarea lucrarilor facute de aceasta firma.

Candidatul PSD la functia de primar a reluat luni, acuzele la adresa primarului, cerându-i acestuia sa faca publice toate actele aditionale încheiate la diverse contracte. Acesta a spus ca Ion Lungu poate fi considerat „primarul actelor aditionale” si ca licitatiile publice au fost „o prosteala”, aratând ca la contractele care au fost încheiate în baza unor licitatii, „actul aditional a fost arma cu care s-a mers”, precizând ca au fost indexate preturi în crestere prin comparatia a trei oferte a materialelor. Ovidiu Dontu a exemplificat cu contractul încheiat cu o firma pentru întretinerea strazilor, contract la care au fost facute, ulterior, cinci acte aditionale pentru majorarea preturilor. Totodata, Ovidiu Dontu i-a spus primarului sa faca publica valoarea contractelor din bani publici a firmei fratelui sau geaman, precizând ca, în caz contrar, le va publica el si îl va face „de toata rusinea”.  

Ovidiu Dontu a acuzat ca lucrarile la scoli, licee si lucrari de termoficare în municipiu au fost executate de firma fratelui geaman al primarului si ca digul de aparare al captarii de apa a municipiului, de la Berchisesti, care s-a rupt, a fost reparat de aceeasi firma. Ovidiu Dontu l-a mai acuzat pe primar de afacerea pavelelor, aratând ca Primaria plateste 130 de lei/mp de pavele, în timp ce maximul calculat potrivit ofertelor unor firme este de 60 de lei/mp. Acesta a mai spus ca si în ceea ce priveste stratul de asfalt turnat pe trotuare este de maxim 40 de lei/mp, si nu 150 de lei/mp cât ar plati municipalitatea.  

Ion Lungu a spus ca în ceea ce priveste pavelele, pretul este de 130 de lei/mp, potrivit devizului de lucrari, aratând ca în mandatul 2000-2004, al primarului PSD Marian Ionescu, s-au montat pavele pe o strada, cu suma de peste 300 de lei/mp. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a mai anuntat, în urma cu o luna, ca a depus o plângere penala împotriva lui Ovidiu Dontu pentru calomnie si insulta.


Intră acum și în grupul de