Flutur – amenintat cu dosar penal dupa ce a dat ” mita electorala „


Intră acum și în grupul de

Seful campaniei electorale PSD, Miron Mitrea, a anuntat marti, într-o conferinta de presa organizata la Suceava, ca organizatia PSD Suceava va depune plângere penala pentru mita electorala împotriva PD-L Suceava. Miron Mitrea a acuzat ca la o sfintire de biserica din localitatea Moara, la îndemnul presedintelui PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, unul dintre vicepresedintii filialei, Vasile Ilie, a dat bani unor oameni. „El (Gheorghe Flutur n.r.), împreuna cu un alt coleg (Vasile Ilie, n.r.) dadea bani la oameni”, a spus Miron Mitrea, care a subliniat ca legea este foarte clara în privinta obiectelor ce pot fi oferite în campania electorala. „Banii sunt mita electorala si pe înregistrare, Flutur chiar spune: <<da si lui asta banii>>. Extrem de elegant”, a aratat Miron Mitrea.

La rândul sau, presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat ca, Gheorghe Flutur a ajuns sa cumpere voturi, fiind disperat ca nu are sanse sa câstige presedintia CJ Suceava. „Flutur a ajuns sa cumpere voturi. Asta înseamna disperare”, a spus Gavril Mîrza.

În replica, atât presedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, cât si vicepresedintele filialei, Vasile Ilie, au negat ca ar fi oferit mita electorala, sustinând ca au facut o donatie simbolica pentru ctitori de biserici. „La Suceava, penibilul a atins cote maxime. Dupa ce saptamâna trecuta, o regretabila crima, în care familia victimei spunea ca nu e nimic politic, dorea PSD sa o politizeze si sa se victimizeze, acum s-a ajuns pâna acolo încât la sfintirea unei biserici, când un membru PD-L, la iesirea din biserica a facut o donatie simbolica, pentru ctitori de biserici, sa fie filmat si sa spuna PSD ca PD-L da mita electorala”, a declarat Gheorghe Flutur. Acesta a adaugat ca în astfel de conditii se poate autodenunta ca a facut mici donatii crestinesti. „Gestul PSD arata disperarea si este de domeniul penibilului acum când se vede ca pierd alegerile”, a mai afirmat Gheorghe Flutur.  

Vasile Ilie, vicepresedinte PD-L Suceava a tinut sa clarifice situatia: „Duminica, la invitatia domnului Prodaniuc Constantin, candidat PD-L pentru functia de primar al comunei Moara, un grup de membri PD-L Suceava, împreuna cu presedintele Gheorghe Flutur, au participat la sfintirea bisericii din satul Moara Carp. La iesirea din biserica, pe alee erau doua persoane care colectau donatii în bani pentru construirea unor biserici si care aveau registre de evidenta pentru banii încasati. Din clipul prezentat de PSD în mod rauvoitor, rezulta clar cum una din persoane spune: „Domnule ministru, dati-ne de o caramida…”, iar domnul Gheorghe Flutur raspunde: “Si aici…“ (anterior mai facusem o donatie identica). Interpretarea pe care membrii PSD au dat-o acestui gest dovedeste ca nu au nici credinta în Dumnezeu, nici sentimente crestinesti si nu au facut niciodata o donatie personala în sprijinul Bisericii.

Folosirea unor donatii pentru construirea unor biserici în scopul denigrarii electorale a PD-L si a mea personal este un gest care dovedeste lipsa totala de caracter a acestor oameni si izvoraste probabil din panica si disperarea pierderii iminente a alegerilor pentru presedintia Consiliului judetean.

Voi înainta o plângere penala împotriva membrilor PSD care au lansat aceste atacuri murdare.”

                         


Intră acum și în grupul de