Absolventii de clasa a VIII-a au primit 11.000 de brosuri cu Admiterea in licee si SAM


Intră acum și în grupul de

Un numar de 11.000 de brosuri pentru Admiterea 2008 în liceele si Scolile de Arte si Meserii din judetul Suceava, ce cuprind date privind planul de scolarizare a acestora si metodologia de admitere au fost trimise scolilor generale sucevene. Astfel, fiecare din cei cca 10.700 de elevi care finalizeaza clasa a VIII-a a primit gratuit brosura, ISJ Suceava cheltuind pentru tiparirea ei 13.994 lei. Seful ISJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat marti, în cadrul unei conferinte de presa, ca la nivelul fiecarei scoli, se fac instructaje cu parintii si elevii despre modul în care trebuiesc completate fisele de înscriere, un model de fisa existând în fiecare brosura. “În anii din urma, destul de multi parinti s-au plâns ca, din cauza ca nu au completat bine fisa, n-au reusit copiii sa intre la un liceu. Atragem atentia ca ordinea completarii fisei este pe orizontala, nu pe verticala”, a precizat Petru Carcalete.

Admiterea la clasa a IX-a anul acesta se face pe baza mediei de la tezele cu subiect unic si a mediei claselor V-VIII, ponderea fiecareia fiind de 50%.   

La liceele vocationale, unde sunt necesare sustinerea probelor de aptitudini – eliminatorii, înscrierile au loc miercuri, testarile urmând a se desfasura vineri, sâmbata si duminica. 


Intră acum și în grupul de