Ţigări de contrabandă din Belarus aduse din Ucraina la Gălănești cu un deltaplan. Persoana care trebuia să preia încărcătura a fost găsită ascunsă într-un canal

Țigări de contrabandă în valoare de circa 10.000 de euro au fost găsite de polițiștii de frontieră suceveni în zona localității Gălănești după ce au monitorizat traseul unui deltaplan care a traversat frontiera și apoi s-a întors în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, a menționat că duminică dimineața la ora 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere, un aparat de zbor de mici dimensiuni care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţilor Frătăuții Noi – Bilca – Gălănești şi ulterior s-a întors pe teritoriul ţării vecine.

Imediat, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care pe raza localităţii Gălănești au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

La scurt timp, în apropiere, a fost descoperită, ascuns într-un canal, un bărbat de 30 de ani din județul Suceava care  a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz au fost informate și autorităţile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

În urma inventarierii coletelor descoperite a rezultat cantitatea de 4.000 pachete de țigăr, marca NZ Gold, de proveniență Belarus, în valoare de 46.800 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În acest caz  se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar pe numele tânărului a fost emisă ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Rădăuți. (N.B.)