Seara Campionilor: Romania – Galaxia Figo 3-5


Intră acum și în grupul de

Fotbalul este ca mersul pe bicicleta. Odata învatat, nu se uita niciodata. Marile glorii ale fotbalului românesc ne-au aratat luni seara ca nu au uitat sportul care le-a facut celebre. Echipa prietenilor lui Gica Popescu si Gica Hagi a întâlnit-o pe cea a amicilor lui Luis Figo. Scorul, 3-5 pentru oaspetii de peste hotare, nu conteaza. Important este scopul caritabil pentru care acest eveniment a fost organizat. Daca selectionata tarii noastre a apelat la legende si la câtiva „copii”, Luis Figo a venit cu mai multi superfotbalisti care înca evolueaza la echipele lor de club. Luni seara, Ghencea a vazut ceea ce nici în Liga Campionilor nu ar putea vedea. Una dintre aceste supervedete, Raul, a marcat primul gol al întâlnirii, cu un „spit” de senzatie în chiar startul partidei. Strainii ne-au aratat ca nu glumesc în minutul 25, când francezul Dacourt si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor, dublând avantajul oaspetilor. România a replicat repede, dupa doar 60 de secunde, când, dupa un schimb de senzatie între Nelutu Sabau, Iosif Rotariu si Gica Hagi, mingea a ajuns la Ilie Dumitrescu, care a marcat pe lânga Orlandoni. Repriza s-a terminat asa cum a început, cu un nou eurogol marcat de Raul – sut plasat de la 20 de metri.

În repriza a doua, în echipa noastra si-au facut aparitia mai multi reprezentanti ai generatiei viitoare, cum ar fi Torje, Keseru sau Sburlea, dar si ai celei glorioase din ani ‘80, precum Tudorel Stoica, cel care a si marcat de altfel primul gol al actului secund, cu un voleu de zile mari, care l-a lasat pe Toldo incapabil de a reactiona.

Întrati între buturi, Silviu Lung si mai apoi Rica Raducanu au fost si ei învinsi de Maniche si Khalil, care au dus scorul la 2-5. Ultimul gol al partidei este de poveste. Sabrin Sburlea a marcat pentru 3-5, cu poarta goala, din pasa senzationala primita de la tatal antrenorului sau de la FC Brasov, nimeni altul decât Mircea Lucescu.

România: Stelea – D, Petrescu, Gh. Popescu, Belodedici, D. Munteanu – Sabau, Rotariu, Balaci, I. Dumitrescu – Ad. Ilie, Hagi. Au mai jucat: Viorel Moldovan, Tudorel Stoica, Rica Raducanu, Lita Dumitru, Gheorghe Multescu, Mircea Lucescu, Costica Stefanescu, Marcel Raducanu, Adrian Ropotan, Gabriel Torje, Sabrin Sburlea,  Silviu Lung si  Ionel Ganea.

Galaxia Figo: Orlandoni – Salgado, Nadal, Roque Junior, Dimas – Dacourt, Figo, Davids, Amor – Raul, Pauleta. Au mai jucat: Toldo,  Sa Pinto,  Manchev,  Sergi Barjuan, Maik Taylor, Rui Jorge,  Fernando Couto, Costinha,  Oceano da Cruz,  Alfredo Esteves, Dimitris Papadopoulos, Jorge Costa Almeida,  Dimas, Hidetoshi Nakata, Edgar Davids, Douglas Maicon si Maniche.


Intră acum și în grupul de