Micii artisti – premiati in cadrul concursului “Vis de copil in casa bunicilor”


Intră acum și în grupul de

La Muzeul Satului Bucovinean, miercuri a avut loc premierea câstigatorilor Concursului de desene “Vis de copil în casa bunicilor”, elevii de la Colegiul de arta Suceava, Colegiul National “Petru Rares” Suceava si Scoala nr. 9 “Ion Creanga” Suceava obtinând cele mai multe premii. Calitatea lucrarilor fiind ridicata, la unele sectiuni s-au acordat câte doua premii I, II, si III. La clasele mici (I-IV), sectiunea grafica, premiul I a fost obtinut de eleva în clasa I Ioana Rusu Sadovei, de la Colegiu de Arta, care calca pe urmele mamei sale, artist plastic cunoscut si profesor totodata, Camelia Rusu Sadovei. Elevii Denisa Babeii, de la Scoala “Ion Creanga”  si Cosmin Chidovet,  de la Colegiul de Arta, au obtinut premiul II, respectiv III. La sectiunea desene, aceeasi categorie de vârsta, premiul II a fost câstigat de Anea Alexandra, Scoala “Ion Creanga” si Matei Bianca, de la Colegiul de Arta; premiul II: Aura Monor, “Ion Creanga” si Iasmina Raceanu, Colegiul de Arta; premiul III – Cristina Cerlinca, Scoala Scheia si Alexandru Ignat, Colegiul de Arta.

La categoria elevilor de gimnaziu, sectiunea grafica, cele doua premii I au fost “adjudecate” de elevele Loredana Zeicescu, de la CN “Petru Rares” si Raluca Hladiuc, Scoala Generala Nr. 8. Premiul II: Remina Andronache si Laurentiu Toader, ambii de la “Petru Rares”, iar premiul III – Anca Nicoleta Renciuc si Ana Ruth, tot de la acelasi colegiu. Sectiunea desene: premiul I a fost câstigat de Melisa Haures, de la “Petru Rares” si Ionela Ieremie, de la “Ion Creanga”; premiul II – Roxana Rusnac, Scoala “Jean Bart” si Costel Lupascu”, Scoala Adâncata, iar premiul III – Larisa Hostinari, de la “Ion Creanga” si Teodora Halinciuc, Colegiul de Arta.

Actiunea a însemnat de fapt o sarbatoare a copiilor, având în vedere ca se apropie ziua lor, pe scena din incinta muzeului, copiii de la Palatul Copiilor oferind un spectacol amplu. Premiantii au fost recompensati cu materiale pentru desen, jucarii si sampanie de fructe, iar copiii-artisti cu ciocolata, baloane si sucuri, toate fiind asigurate de Selgros.

Manifestarea a fost organizata de Complexul Muzeal Bucovina, prin Sectia etnografie.


Intră acum și în grupul de