Trichineloza confirmata in 12 cazuri de Institutul Cantacuzino


Intră acum și în grupul de

Numarul persoanelor spitalizate, suspecte de trichineloza dupa ce au consumat cârnati afumati de mistret, este de 26, a anuntat seful ASP Suceava, Odette Nicolae. Aceasta precizeaza ca pentru 12 persoane au sosit deja rezultatele de laborator de la Institutul Cantacuzino Bucuresti, care confirma boala. Si rezultatul analizelor de laborator efectuate de DSVSA Suceava saptamâna trecuta, pentru cârnatul de mistret a fost pozitiv pentru Trichinella spiralis.  Potrivit directorului executiv-adjunct al DSVSA, dr. Danut Botezan, „examenul trichinelosopic a fost realizat prin metoda digestiei artificiale pentru detectarea larvelor de Trichinella Spiralis”.

Cârnatul afumat la crud provenea de la Marcel Hînceanu si Adrian Ruscan din Vatra Dornei, care l-au pus în consum.  

Conform datelor oferite de ASP Suceava, vânatorul care l-a preparat a declarat ca avea în compozitie carnea de mistret repartizata oficial prin filiala de vânatoare din Vatra Dornei, lui si altor 3 vânatori.

În urma consumului preparatului, o pacienta a fost internata în Sectia de Boli infectioase Suceava, pe data de 18/05/2008 , 4 în Sectia de la Câmpulung pe data de 19/05/2008 si 21 în Sectia de la Vatra Dornei în perioada 12-26/05/2008 , din care 2 pacienti au fost transferati pe data de 19/05/2008 la Clinica de Boli infectioase Iasi. Cât privesc formele clinice, una a fost grava, iar restul usoare si medii.


Intră acum și în grupul de