Lungu: Sunt cazuri în care pentru o școală e nevoie de 500.000 de lei pentru autorizare, dar unde e lege nu e tocmeală


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că pentru municipalitatea suceveană rămâne o prioritate pregătirea unităților școlare pentru noul an școlar.

„Rămâne prioritară pregătirea școlilor pentru noul an școlar. Văd că nu sunt toate lucrurile în ordine privind autorizarea școlilor”, a spus primarul.

Ion Lungu a menționat că unitățile școlare care nu sunt autorizate sanitar ar trebui să o facă foarte repede.

„Din 29 de centre bugetare opt au autorizație ISU, iar 14 sunt în proceduri. Noi am pus la dispoziție bani pentru autorizație și sunt cazuri unde pentru o școală e nevoie de 500.000 de lei pentru autorizare”, a mai declarat Ion Lungu care a subliniat că „unde e lege nu e tocmeală”.

El a arătat că sunt necesare, la fiecare etaj, încăperi separate, geamuri speciale, luminatoare.

„Să vedeți Grădinița Țăndărică din Burdujeni unde m-am minunat și eu când am văzut ce poate cere legea și ce lucrări mai sunt de făcut acolo”, a spus primarul.

Termenul până la care unitățile trebuie să obțină avizul de securitate la incendiu a fost prelungit cu 90 de zile, până în luna septembrie, urmând ca apoi să fie aplicate amenzi drastice pentru lipsa acestui aviz și închiderea unității. (N.B.)


Intră acum și în grupul de