Lungu: Sunt cazuri în care pentru o școală e nevoie de 500.000 de lei pentru autorizare, dar unde e lege nu e tocmeală

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că pentru municipalitatea suceveană rămâne o prioritate pregătirea unităților școlare pentru noul an școlar.

„Rămâne prioritară pregătirea școlilor pentru noul an școlar. Văd că nu sunt toate lucrurile în ordine privind autorizarea școlilor”, a spus primarul.

Ion Lungu a menționat că unitățile școlare care nu sunt autorizate sanitar ar trebui să o facă foarte repede.

„Din 29 de centre bugetare opt au autorizație ISU, iar 14 sunt în proceduri. Noi am pus la dispoziție bani pentru autorizație și sunt cazuri unde pentru o școală e nevoie de 500.000 de lei pentru autorizare”, a mai declarat Ion Lungu care a subliniat că „unde e lege nu e tocmeală”.

El a arătat că sunt necesare, la fiecare etaj, încăperi separate, geamuri speciale, luminatoare.

„Să vedeți Grădinița Țăndărică din Burdujeni unde m-am minunat și eu când am văzut ce poate cere legea și ce lucrări mai sunt de făcut acolo”, a spus primarul.

Termenul până la care unitățile trebuie să obțină avizul de securitate la incendiu a fost prelungit cu 90 de zile, până în luna septembrie, urmând ca apoi să fie aplicate amenzi drastice pentru lipsa acestui aviz și închiderea unității. (N.B.)

loading...