Vizita de evaluare în vederea reacreditării SJU Suceava ar urma să aibă loc în cursul lunii iulie 2017, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii, medicul Mihai Ardeleanu


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că vizita de evaluare în vederea reacreditării unităţii spitaliceşti sucevene ar urma să aibă loc în cursul lunii iulie.

Ardeleanu a explicat că, în prezent, se află în plină desfăşurare etapa de pregătire a evaluării în vederea reacreditării spitalului, fiind deja redactate şi implementate o serie de procedure şi protocoale.

“Ne-am axat pe problemele legate de reacreditarea spitalului care, în momentul de faţă, se dovedeşte a fi mai dificilă decât acreditarea pe care am făcut-o în urmă cu cinci ani, deoarece criteriile s-au schimbat, au devenit mult mai dure, mult mai draconice şi s-a făcut un mare efort pentru a se redacta şi a se implementa o serie de proceduri şi protocoale”, a spus Ardeleanu.

El a explicat că”s-a muncit enorm în toată această perioadă”, fiind depuse eforturi atât din partea medicilor, cât mai ales din partea personalului medical mediu şi auxiliar.

Medicul sucevean a mai spus că s-au stabilit proceduri clare privind modalitatea în care se efectuează internarea, externarea şi transferul unui pacient, adăugând că şi toate acele gesturi terapeutice, pornind de la efectuarea unor injecţii, perfuzii, etc. şi până la consemnarea refuzului pacientului de a continua un tratament, au fost transpuse pe hârtie, sub forma unor proceduri, ce trebuie respectate ca atare.

“Aşteptăm această procedură de reacreditare şi avem speranţa că vom îndeplini marea majoritate din criteriile respective”, a subliniat Ardeleanu.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava a mai spus că din informaţiile pe care le are, se pare că vizita comisiei de evaluare în vederea reacreditării spitalului ar urma să aibă loc în cursul lunii iulie.

El a precizat că în urma reacreditării fiecare secţie va prima un punctaj.

Menţionăm că în data de 28 octombrie 2017 se împlinesc cinci ani de la acreditatea SJU Suceava.

Potrivit Planului multianual pentru Ciclul II de Acreditare –Subgrupa A, USP (unităţi sanitare cu paturi) Acreditate, perioada de desfăşurare a vizitei de evaluare în vederea acreditării în ciclul II a Spitalului Judeţean de Urgenţă” Sf. Ioan cel Nou” Suceava este prevăzută pentru trimestrul al III-lea din 2017. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de