Suceveanul Gabriel Costache felicitat de liderul european PES, Sergei Stanishev pentru acțiunea de la Fălticeni de promovare a Planului European pentru Tineret


Intră acum și în grupul de

Președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Sergei Stanishev, a adresat o scrisoare de felicitare ambasadorului Planului pentru Tineret, suceveanul Gabriel Costache, pentru modul în care s-a implicat în organizarea acțiunii din 19 mai, derulată sub genericul “Act For Youth ! The European Youth Plan”.

“Este o onoare pentru mine să primesc, de la Bruxelles, o scrisoare de felicitare din partea domnului președinte Sergei Stanishev. Acțiunea de la Fălticeni  s-a bucurat de un real succes și nu ne vom opri aici. Sunt mândru de colegii mei, de toți activiștii PES din Europa, iar proiectul “Act For Youth”  va continua în judetul Suceava cât și în intreaga europă pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la acțiunea nostră europeană pentru tineret !”, precizează Gabriel Costache – Președinte PES Activists Suceava, unul dintre cei 10 Ambasadori din România ai Planului pentru Tineret.

În peste 100 de orașe din Europa, au avut loc evenimente diferite, arătând sprijin pentru acest program. Până acum, socialiștii din România, Franța, Belgia, Italia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Cipru, Grecia, Ungaria,  Letonia și  Suedia au sprijinit acțiunea în țările lor.

“Extinderea programului Erasmus la pre-universitar, crearea unor tichete culturale pentru tinerii din toată Europa sau integrarea tinerilor până la 30 de ani în Garanţia Europeană pentru tineret sunt principalele nostre obiective. Sunt bucuros că proiectul  a integrat iniţiativa PES activists Suceava, denumită «Şansa la Cultură», pe care am lansat-o în urmă cu un an şi prin care dorim creşterea accesului la cultură pentru tineri” adaugă Gabriel Costache.

“Partidul Social Democrat și, în special, structura partidului axată pe teme europene, PES activists România, a susținut această campanie în România. În toată Europa “stânga” este apropiată de tineri și ne dorim să facem lucruri concrete pentru aceștia. Îmi doresc să trecem peste retorica populistă pentru a face politici publice proactive, care rezolvă problemele tinerilor și îi sprijină în ambițiile lor” a explicat Victor Negrescu, cel mai tânăr europarlamentar român.

Planul European pentru Tineri se axează pe patru teme cheie:

Mai multe locuri de muncă pentru tineri: socialiștii europeni cer o Garanție Europeană permanentă pentru tineri, cu un buget de 20 de miliarde Euro, extinsă pentru persoanele cu vârsta de până la 30 de ani.

Educație mai bună: PES solicită extinderea programului Erasmus, inclusiv pentru educația secundară și vocațională.

Acces mai mare la cultură: PES dorește să introducă un tichet european care să acopere cheltuielile tinerilor privind activitățile culturale.

Garantarea drepturilor copiilor: socialiștii europeni cer o Garanție Europeană pentru copii, cu un fond alocat special, care să asigure dreptul la sănătate, educație, îngrijire și hrană. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de