Flutur: 24 de primării sucevene primesc fonduri pentru elaborarea sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că un număr de 24 de primării sucevene vor primi fonduri pentru Planurile Urbanistice Generale.

Flutur a spus că a semnat deja contractul de finanțare pentru programul privind elaborarea ori actualizarea Planurilor Urbanistice Generale(PUG) ale localităților și a regulamentelor locale de urbanism, opt dintre cele 24 de primării primind fonduri pentru finalizarea PUG.

Potrivit președintelui CJ Suceava, suma alocată este de 551.020 de lei.

El a spus că fondurile au fost alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale și a reamintit că în luna martie a acestui an a solicitat acestui minister alocarea de fonduri pentru trei programe destinate primăriilor, respectiv pentru elaborarea de Planurilor de Urbanism General, pentru proiectul de realizarea a sistemului informațional specific domeniului imobiliar – edilitar și pentru proiectul pentru elaborarea hărților de risc natural pentru cutremure și alunecări de teren.

Președintele CJ Suceava a subliniat importanța Planurilor de Urbanism General, acesta fiind baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare.

Aceste planuri au prevederi privind evoluţia în perspectiva a unei localităţi, direcţiile de dezvoltare funcţională în teritoriu, traseele coridoarelor de circulaţie şi de echipare prevăzute în planurile de amenajare a teritoriului naţional, zonal şi judeţean, lista principalelor proiecte de dezvoltare şi restructurare, stabilirea şi delimitarea zonelor cu interdicţie temporară şi definitivă de construire sau la delimitarea zonelor în care se preconizează operaţiuni urbanistice de regenerare urbană. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de