Inca o plangere penala pentru mita electorala depusa de PSD Suceava fata de PD-L


Intră acum și în grupul de

Incidentul privind mita electorala în care a fost implicat presedintele PD-L Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, „nu e o întâmplare”, considera deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu. Acesta spune ca de cel putin o luna si jumatate, acest lucru reprezinta o practica a PD-L.

Eugen Bejinariu a anuntat ca PSD Suceava a mai depus o plângere penala pentru mita electorala data de PD-L în judetul Suceava, aratând ca reprezentantii acestui partid ofera galeti în care sunt diferite produse. Acesta a prezentat o astfel de galeata electorala ce cuprindea, pe lânga materiale promotionale ale PD-L si cinci kilograme de faina de grâu. Acesta a spus ca mita electorala nu are un cuantum, ci ca este interzisa si se pedepseste. „Mita electorala nu are un cuantum, ca e vorba de cinci lei sau zece lei, sau faina. Mita electorala este interzisa si se pedepseste”, a afirmat Eugen Bejinariu.

Deputatul PSD a mai adaugat ca a constatat ca în galeata electorala se afla si un exemplar dintr-un material electoral al lui Gheorghe Flutur, care ar fi fost tiparit în doar 500 de exemplare. „Cinci sute de exemplare au fost puse în 200.000 de galeti”, a spus Eugen Bejinariu, care crede ca în acest caz se poate discuta si de o eventuala evaziune fiscala. Acesta a mai precizat ca reprezentantii PD-L doresc sa câstige alegerile prin oferire de mita electorala.

Potrivit legislatiei electorale, „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum si în scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar sau de consilier, precum si primirea acestora de catre alegatori, constituie infractiuni si se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

PSD Suceava a depus plângere penala pentru mita electorala împotriva lui Gheorghe Flutur, pentru ca a dat bani unor oameni dupa sfintirea bisericii din Moara Carp.

Trebuie precizat ca Parchetul Tribunalului Suceava a trimis plângerea penala, formulata de PSD Suceava, Inspectoratului Judetean de Politie Suceava, pentru cercetari, iar în cazul vicepresedintelui PD-L Suceava, Vasile Ilie, politistii s-au sesizat din oficiu.


Intră acum și în grupul de