Detaşamentul de Pompieri Suceava a ocupat locul I la etapa județeană a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de Pompieri Suceava a ocupat locul I la etapa județeană a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, competiție ce avut loc vineri, 16 iunie a.c., la sediul Gărzii de Intervenţie din oraşul Siret și pe stadionul „9 Mai” din aceeaşi localitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la start s-au prezentat echipajele celor cinci detaşamente de pompieri din judeţ, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Cei mai buni pompieri militari suceveni au trecut prin probe de concurs identice cu cele ale competiţiilor internaţionale de profil, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor, şi anume: Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 m, Ştafeta 4×100 m şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, probe reliefate prin prestaţii contra cronometru.

„Prima probă a concursului, Scara de fereastră, s-a desfăşurat la sediul Gărzii de Intervenţie din oraşul Siret, iar restul probelor s-au disputat pe stadionul „9 Mai”, din aceeaşi localitate”, a declarat plt.adj. Alin Găleată.

Acesta a precizat că la proba Scara de fereastră, locul I a fost obținut, la categoria individual, de plt. Pamfir Cicşa, în timp ce locul II a fost obținut de plt.maj. Radu-Iulian Cîrnu, ambii fiind de la Detaşamentul Vatra Dornei, iar locul al III-lea a fost adjudecat de plt.maj. Sergiu Avasiloaei, de la Detaşamentul Suceava. La echipe, aceeaşi probă a fost câştigată de Detaşamentul Vatra Dornei, urmat de Detaşamentele Suceava şi Rădăuţi.

La categoria individual, la proba Pista cu obstacole, locul I a fost câștigat de sg.maj Andrei Petriceanu (Detaşamentul Vatra Dornei), locul II de plt.maj. Sergiu Avasiloaei (Detaşamentul Suceava), iar locul III de plt. Pamfir Cicşa (Detaşamentul Vatra Dornei). La echipe, podiumul a fost ocupat, în ordine, de subunităţile din Vatra Dornei, Suceava şi Rădăuţi.

La proba Ştafeta 4x100m, pe locul I s-au clasat pompierii de la Suceava, urmaţi de colegii lor din Vatra Dornei şi Fălticeni.

Proba care a constat în Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă a fost adjudecată de echipa din Fălticeni, celelalte locuri de pe podium revenind, în ordine, Detaşamentelor Suceava şi Rădăuţi.

Conform clasamentului general, pe locul I la etapa județeană a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă a urcat Detaşamentul de Pompieri Suceava, pe locul II – Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei, iar pe locul III – Detaşamentul de Pompieri Fălticeni.

Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi s-a clasat pe locul IV, în timp ce Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc pe locul locul V.

„Competiţia de la acest nivel constituie un prilej pentru selecţia celor mai buni pompieri militari suceveni, care vor forma lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava ce va participa la etapa zonă a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de