Parlamentarii PSD de Suceava au decis să susțină investițiile în județele Teleorman, Olt, Dolj și Călărași, susține politologul sucevean Adrian Botezatu. Ei au șansa de a scoate România din robia Hanatului de Teleorman, dar nu o vor face


Intră acum și în grupul de

Marți România are şansa de a ieşi din robia Hanatului de Teleorman, a apreciat, vineri, politologul sucevean Adrian Botezatu.

Potrivit politologului sucevean, Liviu Dragnea duce mai departe stilul autoritar al hanilor pecenegi, cumani și tătari (vorbitori ai dialectului turcic kipceak în care teleorman = pădure nebună; diferit de dialectul turcic oghuz vorbit de populația Turciei, Adjerbaijanului și de populația găgăuză din Republica Moldova)

„Am aflat şocați că creatorul și evaluatorul programului de guvernare al PSD este celebrul escroc PDL Darius Vîlcov care ascundea lingouri de aur în cimitire și tablouri sub pat”, a spus Botezatu.

El a mai arătat că președintele executiv al PSD este senatorul Bădălău de la Giurgiu care, înainte de 1989 a avut o condamnare penală de un an pentru furt de porumb de la Cooperativa Agricolă de Producție (CAP) și că „alți doi țuțeri” ai lui Liviu Dragnea, sunt produsele organizației de tineret PRM, respectiv Codrin Ștefănescu și Lia Olguța Vasilescu.

„Devine clar că escrocheria numita pompos Programul de guvernare al PSD a fost de la început un instrument care a urmarit două obiective principale: scăparea de pușcărie a lui Liviu Dragnea și a baronilor și jaful generalizat a bugetului de stat”, consideră analistul politic sucevean.

El crede că marți, România are marea șansă să scape din robia hanatului de Teleorman, iar parlamentarii PSD de Suceava au șansa de a face istorie, dar nu o vor face pentru că parlamentarii PSD de Suceava „vor arăta că le place să stea în genunchi în fața măritului han de Teleorman”.

Adrian Botezatu consideră că decizia parlamentarilor PSD de Suceava de a-l susține în bloc pe Liviu Dragnea explică foarte bine de ce județul Suceava este subdezvoltat economic, de ce nu există infrastructură rutieră și investiții guvernamentale.

„Parlamentarii PSD de Suceava vor vota pentru investiții masive în județele Teleorman,  Giurgiu, Călărași, Olt, Dolj. La polul opus, parlamentarii PSD Iași, cu o singură excepție, vor vota împotriva lui Liviu Dragnea și a hanatului de Teleorman.  De asta Iaşul este cu 50 de ani înaintea Sucevei”, a conchis politologul Adrian Botezatu.


Intră acum și în grupul de