Incendiu violent, în miez de noapte, la o cabană din Mitocu Dragomirnei. Persoanele aflate în interior s-au autoevacuat înainte de sosirea pompierilor


Intră acum și în grupul de

O cabană din comuna Mitocu Dragomirnei a fost cuprinsă de flăcări, în noaptea de sâmbătă spre duminică, persoanele aflate în interior autoevacuându-se înainte de sosirea pompierilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat prin apel la 112, la ora 0:38, la fața locului deplasându-se militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava cu patru autospeciale.

Găleată a arătat că incendiul a izbucnit lângă o anexă a casei de vacanță, în care era amenajată o saună, încălzirea acesteia efectuându-se de la exteriorul construcţiei, unde se afla gura de alimentare a unui cazan pe lemne.

Pompierii suceveni au explicat că din cauza jarului sau a scânteilor, resturi de material lemnos aflate pe jos şi în imediata apropiere s-au aprins, iar flăcările s-au propagat la acoperişul anexei, după care și la clădirea cabanei, construcţie din lemn masiv.

În urma incendiului, au ars circa un metru cub lemn de foc, acoperişul anexei pe 20 mp, exteriorul unui perete al cabanei pe 120 mp, aproximativ 100 mp din acoperişul clădirii, lambriul din două camere pe 80 mp, precum şi materiale textile şi obiecte de mobilier. O parte din pereţii construcţiei s-au degradat la exterior.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Persoanele aflate în cabană în momentul izbucnirii incendiului s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor militari”, a mai spus Alin Găleată, menționând că incendiul a fost lichidat după trei ore, iar pompierii au salvat restul casei de vacanţă, cu bunurile aferente.

FOTO: ISU Suceava

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de