Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce o gospodărie din comuna Todireşti a fost cuprinsă de flăcări


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 47 de ani și un tânăr de 21 de ani, din comuna Todireşti, au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor paramedici SMURD, după ce o gospodărie a fost cuprinsă de flăcări vineri noapte.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a declarat că pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la o gospodărie din comuna Todireşti au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava şi ai Gărzii de Intervenţie Solca, împreună cu angajaţii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Todireşti, Comăneşti şi Cajvana cu șaseautospeciale şi o ambulanţă SMURD.

Incendiu în comuna Todireşti

Incendiu în comuna Todireşti16.06.2017, ora anunțării la 112 – 23:37 Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava şi ai Gărzii de Intervenţie Solca, împreună cu angajaţii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Todireşti, Comăneşti şi Cajvana au intervenit cu 6 autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, în comuna Todireşti.La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la casa de locuit.Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unui bărbat de 47 de ani, cu zgârieturi la nivelul feţei şi al unei mâini, şi unui tânăr de 21 de ani, cu arsuri de gradul II la gamba stângă. Primul a refuzat transportul la spital, iar al doilea a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe Suceava, pentru tratament de specialitate.Au ars o magazie de materiale şi un garaj (corp comun) pe 80 mp şi bunurile din interior. Au mai ars o şură şi un adăpost de animale (corp comun), tot pe 80 mp.Incendiul a izbucnit din garaj, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de instalaţia de iluminat amplasată necorespunzător faţă de materialele combustibile.Incendiul a fost lichidat la ora 1:50, iar pompierii au salvat casa de locuit.

Posted by ISU „Bucovina" Suceava on Sonntag, 18. Juni 2017

„La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la casa de locuit”, a spus Găleată.

Acesta a menționat că pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unui bărbat de 47 de ani, cu zgârieturi la nivelul feţei şi al unei mâini, şi unui tânăr de 21 de ani, cu arsuri de gradul II la gamba stângă.

Primul a refuzat transportul la spital, iar al doilea a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe Suceava, pentru tratament de specialitate.

„Au ars o magazie de materiale şi un garaj, corp comun, pe 80 mp şi bunurile din interior. Au mai ars o şură şi un adăpost de animale, corp comun, tot pe 80 mp”, a precizat plt.adj. Alin Găleată.

Acesta a mai arătat că incendiul a izbucnit din garaj, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de instalaţia de iluminat amplasată necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Pompierii au reușit să lichideze incendiul după aproximativ două ore și să salveze casa de locuit.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 

 


Intră acum și în grupul de