Evaluarea Națională: Peste șase mii de absolvenți suceveni au susținut proba scrisă la Limba și literatura română. Doi candidați au susținut proba în condiții speciale


Intră acum și în grupul de

Peste 6000 de absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, doi dintre candidaţi din Dumbrăveni şi Broşteni redactând teza în săli separate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, luni, pentru NewsBucovina că la proba scrisă la Limba şi literatura română s-au prezentat 6066 de elevi din totalul celor 6188 înscrişi, iar 122 au absentat.

El a spus că doi candidaţi de la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni şi de la Liceul Tehnologic “Nicolai Nanu” Broşteni au susţinut proba în condiţii speciale, redactând teza în săli separate.

Anuţei a subliniat că proba scrisă la Limba şi literatura română s-a desfăşurat în condiţii normale, fără a se înregistra nici un incident.

Precizăm că la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, la unul dintre subiecte candidaţii au avut de argumentat apartenenţa la genul liric a poeziei “Ploaia”, de Magda Isanos, iar la un alt subiect trebuiau să redacteze o compunere în care să prezinte o întâmplare, reală sau imaginară, din timpul unei întreceri sportive.

La Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a s-au înscris 6181 de elevi din judeţul Suceava din totalul celor 7473 care au încheiat  cursurile clasei a VIII-a.

În judeţul Suceava sunt 161 de centre de examen pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a şi 4 centre de evaluare a lucrărilor.

Potrivit Calendarului de desfăşurare a Evaluării naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul şcolar 2016-2017, proba scrisă la Limba şi literatura română s-a desfăşurat în data de 19 iunie, proba scrisă la matematică este prevăzută pentru data de 21 iunie şi proba scrisă la Limba şi literatura maternă pentru 22 iunie.

Pe 26 iunie 2017, până la ora 16,00, este prevăzută afişarea rezultatelor , iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00-20,00.

 Rezolvarea contestaţiilor are loc în perioada 27-29 iunie, iar pe 30 iunie 2017 se vor afişa rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor.

De menţionat este că, potrivit MEN, din acest an, la admiterea în liceu, ponderea mediilor din gimnaziu scade la 20 la sută, faţă de 25 la sută cât a fost până acum, restul de 80 la sută fiind reprezentat de media de la Evaluarea Naţională.

(Liliana Bujdei)

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de