Presedintele PSD crede ca Gheorghe Flutur este un pericol pentru „sanatatea democratiei”


Intră acum și în grupul de

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi, la Suceava, ca Gheorghe Flutur a fost „cel mai hulit ministru al Agriculturii de la Zaroni încoace”, fiind cel care a dat peste cap agricultura româneasca. În replica, Gheorghe Flutur considera ca Mircea Geoana este de fapt „presedintele de vara” al PSD si „chirias al tranzitiei”.

Mircea Geoana a spus, într-o conferinta de presa, ca un Consiliu Judetean condus de oameni ca Gheorghe Flutur ar însemna „un sir nesfârsit de conflicte si ilegalitati”.  „Presiuni, violenta si santaj sunt armele cu care neo-fascistul Flutur încearca sa propuna un tip de lider pentru judetul Suceava. Fac un apel la toti oamenii de bun simt, care nu sunt neaparat membri PSD, sa respinga aceasta tipologie, periculoasa pentru România si paguboasa pentru comunitate, de politician pe care îl reprezinta si îl încarneaza domnul Flutur. Este vorba de sanatatea democratiei”, a mai spus Geoana. El a aratat ca  în perioada în care a fost lider la nivel national si a fost si ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur si-a câstigat un renume, de „cel mai hulit ministru al Agriculturii de la Zaroni încoace” si considera ca nici macar în perioada comunista nu a fost cineva „care într-un interval scurt de timp sa fi dat peste cap agricultura României”.   

„Astazi, taranul din Suceava, fermierul din Botosani sau cel care merge în piata si cumpara alimente la preturi asa de mari, traieste drama de a nu avea nici macar un euro subventie europeana în agricultura”, a explicat Geoana. El este de parere ca situatia a fost determinata de modul defectuos în care Flutur a pregatit APIA si faza de dupa încheierea negocierilor de aderare la UE. „Este ministrul care a intrat în istorie ca un prieten al zburatoarelor si este un om care nu a facut altceva decât business si bani de pe urma politicii. A vândut ser pentru combaterea gripei aviare, care s-a dovedit ca este apa chioara, a pregatit pentru pesta porcina un vaccin care este tot apa chioara. Afaceri de sute de milioane de euro. Ma întreb pâna când protectia pe care o are de la Cotroceni o sa-l tina pe acest om departe de ceea ce legea într-o tara obisnuita ar trebui sa vada pentru astfel de infractori. Acesti oameni nu au ce cauta în viata publica, acesti oameni nu au ce sa caute la conducerea unui judet important, cu demnitate si traditie si cu religie, cum este judetul Suceava. Este un exemplu de cum nu trebuie sa fie oamenii politici”, a mai spus Mircea Geoana.

 

În replica, Gheorghe Flutur, considera ca Mircea Geoana este „presedintele de vara al PSD” si ca urmeaza sa piarda conducerea partidului care, în fapt, este condus actualmente de Ion Iliescu. „A venit si presedintele de vara Mircea Geoana, astazi, la Suceava”, s-a exprimat Flutur într-o conferinta de presa în care a aratat ca acesta a venit sa-i acorde lui Gavril Mîrza „cârje de la Bucuresti”. Presedintele PD-L Suceava considera ca, pentru PSD, judetul Suceava este foarte important, pentru ca acest judet „a fost un poligon de furt perfect”, pentru ca presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a stiut cum sa faca loc pe liste unor membri de la centru, cum au fost Octav Cozmânca sau Tudor Mohora. Flutur a mai spus ca Mircea Geoana este „un chirias al tranzitiei”, care nu vrea sa paraseasca o casa de la stat. „Stiu ca e suparat pe mine ca l-am deranjat atunci când am verificat si am trimis la organele statului terenurile din cartierul Zamora, de la Sinaia, unde familia sa detine niste terenuri cu semnul întrebarii acolo”, a mai pus Flutur. El a mai aratat ca atât Mircea Geoana, cât si Titus Corlatean sunt „doi oameni de externe” si ca acest lucru se vede si în partid. „Treptat, au fost înlocuiti. Ei nu mai au nicio legitimitate, partidul este condus în fond de Ion Iliescu, însa a venit si aici, la Suceava, sa mai încerce odata cu unul dintre ultimii baroni locali pe care PSD îi mai are, însa, alaturi de Gavril Mîrza va pleca si Mircea Geoana”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de