Ion Lungu afirma ca „Dontu minte cu usurinta cu care respira!”


Intră acum și în grupul de

Candidatul PD-L la functia de primar al municipiului Suceava, actualul primar Ion Lungu, a prezentat joi, într-o conferinta de presa, nu mai putin de trei dosare, destul de consistente, care contineau, conform spuselor sale, „minciunile” contra-candidatului sau de la PSD, consilierul Ovidiu Dontu. Lungu a prezentat presei doar câteva exemple, primul fiind cel referitor la averea lui Dontu. Cel de-al doilea s-a referit la „interesul pe care Dontu l-a avut în achizitionarea unui anumit tip de autobuze” pentru transportul de calatori din municipiul resedinta de judet. Primarul s-a raportat la o declaratie mai veche facuta de Ovidiu Dontu, în urma cu mai bine de doua luni, potrivit careia, ar locui într-un apartament de doar 30 de metri patrati împreuna cu sotia si copilul sau. Ion Lungu a prezentat o declaratie de avere a consilierului Dontu, prin care a demonstrat ca de fapt acesta a mintit, întrucât dispune de patru apartamente. „Domnul Dontu minte cu usurinta cu care respira”, a tinut sa remarce Ion Lungu. El a mai explicat care a fost interesul lui Dontu atunci când a sustinut ca municipalitatea sa achizitioneze autobuze de tip MAZ.

„A vrut sa aduca autobuze MAZ la mâna a doua prin Bursa de Marfuri, asa ca cele de la Iasi si care sunt la fel ca cele vechi ale noastre. Este explicabil, pentru ca unul dintre asociatii de la firma care da consultanta pentru 23 ore pe saptamâna si ia 20 de milioane de lei de la TPL este domnul Dontu Marius Stefan, nimeni altul decât fratele domnului Dontu”, a mai spus Ion Lungu.

Primarul a tinut sa remarce din nou ca Dontu a fost tot timpul, în Consiliul Local Suceava, împotriva proiectelor pentru suceveni. El a aratat ca Dontu s-a opus modernizarii Bazarului, reabilitarii cinematografului Modern, înfiintarii primariei în cartierul Burdujeni si implicarii Primariei Suceava în aducerea utilitatilor la viitorul spital de urgenta care se va construi în perioada urmatoare. „La preluarea sediului primariei din Budujeni, domnul Dontu a votat de trei ori împotriva si atunci când l-am cumparat, a amânat proiectul în Consiliul Local. Dupa aceea, ati vazut cum alerga disperat sa puna mâna pe un hârlet si sa-si faca imagine în momentul inaugurarii. Am demonstrat clar ipocrizia domnului Dontu”, a mai spus Ion Lungu. El s-a exprimat, în termeni optimisti, în privinta votului pe care îl vor da sucevenii duminica si a cerut locuitorilor municipiului resedinta de judet sa-i ofere si sansa unui Consiliu în care PD-L sa fie majoritar, astfel încât proiectele de dezvoltare sa nu cunoasca oprelisti.  

De cealalta parte, Ovidiu Dontu s-a aratat extrem de mirat ca primarul a înteles sa iasa la lupta de abia în ultima zi de campanie. El a explicat ca fratele sau nu are nicio firma care sa aiba legatura cu autobuzele MAZ. „Eu vorbesc de risipa banului public si de afaceri de familie si de partid, iar primarul se ia de apartamentul în care locuieste mama mea. Apartament pe care l-a platit în rate, cât timp a fost vaduva, cu doi copii. Se mai ia si de apartamentul socrului meu, de asemenea vaduv. Asta este ceea ce Ion Lungu numeste dezbatere pe proiecte”, a mai spus Dontu.


Intră acum și în grupul de