Geoana se teme ca PD-L va recurge, in ziua votului, la metoda „bani pentru voturi”


Intră acum și în grupul de

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a apreciat joi, la Suceava, campania PD-L drept „un amestec de opulenta, de violenta si de disperare”, ceea ce îl face sa creada ca este disperarea PD-L, care simte ca PSD va câstiga alegerile locale si revine la guvernare. „Cred ca este si un început de disperare, a întregului PD-L, care simte ca PSD câstiga alegerile locale si revine la guvernare, dar si o disperare vis-a-vis de cariera personala. Pentru domnul Flutur este clar ca seara de 1 iunie reprezinta sfârsitul carierei sale politice”, a afirmat Mircea Geoana. Acesta a declarat, într-o conferinta de presa, ca nu a vazut niciodata, „o campanie mai desantata, mai violenta si mai brutala decât cea condusa de domnul Flutur la Suceava”, si ca merita de departe primul loc în clasamentul national al „campaniei ilegale”.

Presedintele PSD a mai apreciat aceasta campanie ca fiind un amestec de imense resurse de bani, de sume colosale, „dincolo de ce este normal în campania electorala” si considera ca legislatia ar trebui sa prevada sanctiuni „tari” pentru partidele si candidatii în numele carora se da mita în campanie, se comit violente sau se instiga la violenta. „Cei surprinsi în flagrant ar trebui sa fie scosi din cursa electorala”, a spus presedintele PSD.

Acesta a avertizat ca, din disperare,  PD-L va încerca sa fraudeze alegerile locale. „Vreau sa transmit celor care au în intentie astfel de actiuni, ca avem în fiecare sectie oameni care au fost instruiti sa fie mai vigilenti ca oricând, pentru ca atunci când un animal este haituit si speriat, precum este PD-L, este capabil sa faca orice”, a afirmat Geoana.

Presedintele PSD a subliniat ca în data de 1 iunie trebuie „toleranta zero” la frauda în alegeri.  „Nu avem voie sa acceptam denaturarea votului democratic al cetateanului român, indiferent cu cine voteaza acesta. Sa fim atenti sa nu vina mortii sa voteze, sa se faca suveici cu telefonul”, a spus Geoana. Acesta a aratat ca exista riscul ca sume de bani imense, cum au fost cheltuite si la alegerile europarlamentare de PLD, „sa fie transformate în bani contra voturi”. „Avem semnale ca vor recurge la aceasta practica pentru ziua votului, jumatate din suma înainte, poza la vot cu telefonul, jumatate dupa. De unde au banii astia? Zeci de milioane de euro. Este clar ca vin din suveica PD-L”, a adaugat presedintele PSD si a facut un apel electoratului sa vina la vot. „Fiecare vot conteaza. Sunt cele mai importante alegeri locale din ultimii 18 ani si sunt mândru ca am fost partidul care a promovat alegerea presedintelui CJ si a parlamentarilor prin vot uninominal si am facut un gest curajos pentru cladirea unei punti de încredere între cetatean si sistemul politic din România”, a mai declarat Mircea Geoana.  
 


Intră acum și în grupul de