Interiorul unei case din Sucevita a ars din cauza unui tablou electric

Un tablou electric a fost sursa unui incendiu provocat într-o locuinta din Sucevita. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Detasamentul de pompieri Radauti împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Sucevita au intervenit vineri, la orele 13:21, cu patru autospeciale, pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Georgetei V. din localitatea Sucevita.

Când pompierii au ajuns la fata locului, ardea interiorul locuintei, respectiv trei încaperi – o încapere lambrisata arzând pe o suprafata de 20 mp, iar celelalte doua, pe o suprafata de 50 mp, cu pericol de extindere la întreaga locuinta.

Incendiul a fost lichidat la ora 14.45, în limitele gasite.

Focul a distrus 20 mp lambriu lemn, 4 usi din lemn, 3 usi termopan, 3 geamuri termopan, 1 computer si o imprimanta, o masina de spalat si un televizor. S-au degradat peretii din rigips, izolatia din vata minerala a tavanului, mobilierul din doua încaperi, îmbracaminte si bunuri de uz casnic, pagubele fiind estimate de proprietar la 15.000 lei.

În urma cercetarilor s-a constat ca incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric favorizat de un tablou de distributie cu defectiuni, neizolat corespunzator.

Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, în valoare de cca 150.000 lei.