O romanca, prima femeie presedinte a Camerei Regiunilor a Congresului Consiliului Europei (CPLR/CE)


Intră acum și în grupul de

În cadrul celei de-a 15-a sesiuni plenare a CPLR/CE, Ludmila Sfîrloaga, consilier judetean în cadrul CJ Prahova, a fost aleasa în functia de presedinte al Camerei Regiunilor a Congresului Puterilor Locale si Regionale al Consiliului Europei. Ludmila Sfîrloaga este prima femeie desemnata într-o pozitie de conducere a acestei structuri specializate din spectrul institutional al Organizatiei de la Strasbourg.

Membra a Biroului si presedinte al Grupului de Lucru pentru Europa de Sud-Est, Ludmila Sfîrloaga a desfasurat o activitate intensa în cadrul Congresului Consiliului Europei, participând la diverse misiuni de monitorizare a proceselor electorale din unele state membre, precum Republica Moldova, Ucraina, Azerbaidjan, Muntenegru. În 2006, a fost raportor al Congresului pentru „Cooperarea inter-regionala în bazinul Marii Negre”.    

Mandatul sau va avea ca prioritati consolidarea Camerei Regiunilor si a vizibilitatii Congresului CoE, întarirea relatiei de parteneriat cu structura de profil a Uniunii Europene (Comitetul Regiunilor), intensificarea cooperarii dintre autoritatile locale si regionale în zona Marii Negre, inclusiv prin operationalizarea initiativei Euroregiunea Marii Negre (ERMN).     

Ca structura a Congresului Consiliului Europei, Camera Regiunilor reprezinta, alaturi de Camera Puterilor Locale, cele 200.000 de autoritati locale si regionale din plan pan-european.


Intră acum și în grupul de