Municipiul Suceava și cartierul Ițcani între orașele și cartierele cu cel mai scăzut acces la spații verzi, facilități sportive și culturale-studiu


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava și cartierul Ițcani sunt între orașele și cartierele din țară cu cel mai scăzut acces la facilități de recreere potrivit studiului „Orașe și Cartiere din România” realizat de storia.ro

Potrivit acestui studiu, Oradea, Brașov și Miercurea Ciuc au fost desemnate ca fiind orașele cu cel mai bun acces la facilități de recreere, și anume spații verzi, facilități sportive și culturale, iar în clasament mai urmează Slobozia, Pitești, Cluj-Napoca, Deva și Târgu Mureș.

Ultimele poziții aparțin orașelor Brăila, Focșani, Constanța, Giurgiu, Suceava, Galați, Alexandria și Satu Mare.

La nivel de regiuni istorice, zona București și Ilfov conduce în clasament cu o medie de 58,75% și 41.857 de respondenți. Transilvania, Crișana și Banat urmează în clasament cu medii de 58,67%, 57,39% și repectiv 56,25%. Dobrogea, Moldova și Muntenia ocupă ultimele poziții.

Astfel, potrivit percepției locuitorilor Sucevei, în ceea ce privește facilitățile de recreere, municipiul Suceava a primit nota 49,19 din 100 de puncte posibile și se situează pe locul cinci în cele 10 orașe cu cel mai neavantajos acces la astfel de facilități.

Prin aceeași metodă de evaluare, cartierul Ițcani, cu nota 41,07 din 100 de puncte, este situat pe locul 13 în topul celor mai neavantajoase 20 de cartiere din țară în ceea ce privește facilitățile de recreere.

Percepția asupra accesului la facilități de recreere în orașele din România este cea de-a șasea temă a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research, „Orașele și cartiere din România”.

Cercetarea se desfășoară până la finalul anului, românii putând acorda în continuare note orașului și cartierului în care locuiesc prin completarea chestionarului propus de Storia.ro. Până în prezent, 234.155 de români au răspuns studiului lansat de platforma de imobiliare.

Pentru realizarea clasamentului, participanții au fost rugați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în topul final.


Intră acum și în grupul de