Pelerinii veniți la Hramul Sucevei, omeniți cu 5.000 de sarmale de primarul Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Pentru al XIII-lea an consecutiv, primarul Ion Lungu, și soţia acestuia, Luminiţa, au împărţit, vineri după-amiază, pelerinilor veniți din toate colțurile țării la Hramul Sucevei 5.000 de sarmale calde și tot atâtea sticle cu apă, în semn de ospitalitate.

Mii de credincioși se află în aceste zile în pelerinaj la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Acestea au fost scoase încă de la primele ore ale dimineții, din mănăstirea ce poartă numele Sfântului protector al municipiului Suceava și așezate într-un baldachin, unde, rând pe rând, credincioșii trec și se închină.

Până la începerea slujbei de Priveghere, credincioșii au fost omeniți cu sarmale, pâine și apă minerală de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

„Conform tradiției, pentru al XIII-lea an consecutiv, familia mea oferă 5.000 de sarmale și 5.000 de sticle de apă minerală, pelerinilor care vin la Suceava, la Mănăstire. Aceste sarmale sunt pregătite în mod special pentru pelerinii care vin din Maramureș, de la Borșa, dar nu numai. Mă bucură faptul că în acest an sunt foarte multe gospodine din Suceava care oferă sarmale, ardei umpluți, este un gest de ospitalitate și e foarte binevenit”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că Primăria Municipiului Suceava pune la dispoziție credincioșilor 200 de locuri de cazare, gratuite, la căminele internat din oraș, dar și microbuze care să faciliteze transportul acestora.

De asemenea, primarul Ion Lungu i-a invitat pe suceveni să participe la manifestările din cadrul „Zilelor Sucevei”, arătând că programul este pentru toate vârstele și pentru toate gusturile.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 

 


Intră acum și în grupul de