Flutur, după discuții legate de drumul Varșovia-Cernăuți-Suceava-București: Și Polonia și Ucraina cer grăbirea lucrărilor pentru că traficul e prea intens. Polonia a lansat deja un program de șosele de centură ce sunt legate prin drumuri rapide


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat după întâlnirea avută vineri la Liov cu reprezentanți ai unor regiuni din Polonia și Ucraina că se impune grăbirea începerii lucrărilor la drumul expres Siret-București ca parte a culoarului care face legătura întrea Marea Baltică și Marea Neagră.

„E vorba despre drumul nord-sud, despre care vorbim dar nu s-a făcut mare lucru. Drumul care să lege Marea Baltică de Marea Neagră. De la Gdansk, Varșovia, Liov, Cernăuți, Suceava, București și apoi spre Sofia.După cum știți, Guvernul României a aprobat un Master Plan cu un drum expres până la Siret. Ce ne nemulțumește pe noi este că undeva după 2022 porțiunea aceasta, Siret-Pașcani se are în vedere, ori traficul deja este de nesuportat acum și nu putem să lăsăm lucrurile așa”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a spus că insistența autorităților regionale din cele trei țări este să grăbească începerea lucrărilor la acest coridor.

„Ucraina și ea cere acest lucru, Polonia și ea cere acest lucru mai ales că Polonia a dat drumul la un program guvernamental de realizare de centuri de ocolire în toate localitățile, pe bani guvernamentali, iar între localități, drumuri expres sau autostrăzi pe bani europeni. Guvernul de la Varșovia face centurile, iar pe bani europeni se fac porțiuni de autostradă sau de drum expres și acest lucru trebuie să îl facem și noi”, a spus Flutur.

El a explicat că din Varșovia la București sunt 1000 de kilometri, iar pe traseul prin Budapesta spre București, sunt 1.500 de kilometri, dar ca timp se face la fel pentru că prin Ungaria sunt autostrăzi.

„Obligația noastră e să modernizăm aceste drumuri”, a conchis Gheorghe Flutur care a menționat că va continua demersurile la noul guvern pentru ca lucrările la drumul expres să înceapă cât mai repede.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de