Lider PNL Suceava: PSD vrea comune sărace în România. Când urmau să primească finanțare prin PNDL 2, Liviu Dragnea a demis Guvernul și acest program este compromis în acest an


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PNL Tudor Plăcintă, membru al Biroului Politic Județean Suceava al PNL, a declarat că PSD vrea comune sărace în România și că alocările de fonduri promise întârzie, mai ales că atunci când urma să fie asigurată finanțarea pentru proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, Liviu Dragnea a demis guvernul pe care tot el l-a propus.

„PSD a dat foc țării și acum se chinuie să stingă incendiul”, a declarat Tudor Plăcintă în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV.

El a arătat că după alegerile din iarna anului trecut PSD și ALDE au cerut premier pentru că aveau o majoritate, dar după moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu s-a constatat că acea majoritate din iarnă nu mai există și că lucrurile sunt deschide oricărui rezultat.

„PNL nu va negocia ceva fără a avea acordul românilor. Din consultările de la Palatul Cotroceni va ieși o soluție și eu zic să așteptăm și să nu facem supoziții”, a spus Plăcintă întrebat dacă PNL va avea o soluție pentru această criză.

Tudor Plăcintă a remarcat însă că PSD vrea ca localitățile din țară să fie sărace și să primească fonduri doar în baza unor criterii de ei știute.

„Prin programul de guvernare propus, Liviu Dragnea vrea comune sărace. Vrea să creeze Fondul Suveran de mai multe miliarde pe care să îl dea dumnealui sau cei pe care îi pune dumnealui, face PNDL 2 pe care tot de la București, un ministru sau un secretar de stat împarte banii, nu știm pe ce criterii sau pe niște criterii de dumnealor făcute în loc ca acei bani să-i folosească comunele sau să găsim o formulă prin care să vină în bugetele locale și comunitățile respective să hotărască”, a spus Plăcintă.

Liderul liberal sucevean a arătat că România are nevoie de administrații locale puternice cu surse de finanțare bune.

„PNLD 2 când trebuia să primească finanțare și proiectele trebuiau să pornească, s-a întâmplat întâmplarea oribilă(căderea Guvernului n.r.) și PNLD 2 este compromis pentru că noi la data asta trebuia să fim în teren cu utilaje, să se lucreze la aceste proiecte”, a spus Plăcintă.

El a estimat că mai durează o lună și jumătate-două luni până vine viitorul guvern, până asigură finanțări și tot circuitul hârtiilor .

”Anul acesta este pierdut și pentru drumuri și pentru lucrări hidrotehnice și pentru alimentări cu apă și pentru restul. Este o mare dezamăgire ce s-a întâmplat zilele astea și sperăm ca în cel mai scurt timp lucrurile să intre pe făgașul normal și România să aibă un guvern stabil și să facem pentru țara asta ce este de făcut”, a mai spus Tudor Plăcintă.(N.B.)


Intră acum și în grupul de