PNL castiga marile orase – PD-L castiga Consiliul Judetean


Intră acum și în grupul de

  
Primarul municipiului Suceava Ion Lungu (PD-L) a câstigat un nou mandat de primar, iar PNL a câstigat din primul tur functiile de primar în municipiul Câmpulung Moldovenesc si orasele Gura Humorului si Siret, iar Gheorghe Flutur (presedintele PD-L Suceava) este mai mult ca sigur noul presedinte al Consiliului Judetean  Suceava.

       Potrivit numaratorii paralele a partidelor politice, din primul tur au câstigat functia de primar, Ion Lungu (PD-L) în municipiul Suceava, cu ceva mai bine de 65 % dintre voturi, Gabriel Constantin Serban (PNL) în municipiul Câmpulung Moldovenesc cu un scor de 50,44 %, Marius Ursaciuc (PNL) în orasul Gura Humorului  cu ceva mai mult de 81 % si Adrian Popoiu (PNL) în orasul Siret, care a câstigat cu peste 60 de procente din voturile siretenilor.

    În municipiul Falticeni au intrat în turul al doilea primarul în functie, Vasile Tofan (PD-L), care va concura cu viceprimarul în functie Sabin Ghilea (PSD). La Vatra Dornei au intrat în turul doi Ilie Boanchis (PSD) si Ioan Moraru (PNL), iar la Radauti au intrat în turul al doilea primarul în functie, Mihai Frunza (PSD) si deputatul Aurel Olarean (PD-L), acesta din urma reusind chiar performanta de a-l surclasa pe primarul în functie cu câteva sute de voturi.

   Potrivit numaratorii paralele a partidelor, Gheorghe Flutur este noul presedinte ales al CJ Suceava, având un avans mare fata de contracandidatului sau, Gavril Mîrza (presedintele PSD).


Intră acum și în grupul de