Atletism : Usain Bolt, noul recordmen mondial la 100 de metri


Intră acum și în grupul de

Atletul jamaican Usain Bolt a stabilit, în cursul zilei de duminica, un nou record la proba de 100 de metri plat. Cele 9,72 secunde au înghetat tabela stadionului din New York, oras care a gazduit reuniunea IAAF.

Bolt a avut de asteptat pâna sa porneasca în cursa ce i-a garantat un loc în istoria atletismului, caci evenimentul era cât pe ce sa fie suspendat din cauza vremii nefavorabile. Însa tot raul a fost spre bine pentru jamaican, care a ramas si el surprins de marea victorie.

„ Nu am vrut sa stabilesc neaparat un record mondial, dar era acolo si eu doar am facut cea mai buna cursa. Acum vreau sa ma concentrez si sa lucrez pe proba de 200 metri”, a declarat Bolt. Vechiul record mondial apartinea atletului jamaican Asafa Powell, care la reuniunea IAAF de la Rieti, din 2007, a parcurs cei 100 de metri în 9,74 de secunde.

Usain Bolt va împlini 22 de ani pe 21 august si este dublu medaliat cu argint la Mondialele de atletism de la Osaka, din 2007, în probele de 200 metri si stafeta 4×100 metri. 


Intră acum și în grupul de