Handbal. juniori III : Andrei Bitolean, cel mai bun portar al turneului final de handball juniori III


Intră acum și în grupul de

Portarul echipei LPS Suceava, noua campioana nationala de handbal, juniori III, a fost ales cel mai bun portar al turneului final, încheiat duminica, la Suceava, si la care au participat 8 echipe.  Andrei Bitolean, elev la Scoala nr.3 a adus astfel echipei sale o a doua distinctie, iar pentru el însusi confirmarea ca în urma cu un an de zile a ales sa practice cel mai potrivit sport pentru el. Andrei a cochetat cu atletismul, era un bun portar de fotbal, dar doi dintre colegii lui l-au adus la sala unde si-a vazut viitorii colegi la un antrenament. „Mi-am spus atunci, de ce nu handbal, si am încercat ca portar, pentru  ca echipei îi lipsea un portar. Daca sunt bun, stiu domnii profesori. Eu stiu însa ca mai e cale lunga pâna voi învata tot ce trebuie sa stie un handbalist pe postul acesta”, a spus Andrei. El face un cuplu bun cu Bogdan Croitoru, zis „Borcanel”, rezerva lui, acesta din urma specialist în a apara lovituri de la  7 metri.

În cele 8 luni cât s-a desfasurat campionatul national, Bitolean si-a aratat abilitatile de golchiper, a avut „timp” sa-si rupa ligamentele la genunchiul stâng, dar a revenit curajos si înca nerefacut  în poarta juniorilor III suceveni cu care a câstigat titlul de campion national. La fiecare interventie reusita, deosebit fata de comportamentul tipic al portarilor de handbal, Andrei abia daca schiteaza, modest, un zâmbet.

În cele cinci partide jucate de campioana LPS Suceava la turneul final, Bitolean a scos aproximativ 40 de suturi ce se puteau contabiliza pentru adversari pe tabela de marcaj. Si-a scos astfel echipa din multe situatii critice dând totodata atacului sucevean o mai mare motivatie sa înscrie.


Intră acum și în grupul de