HANDBAL .Juniori III : LPS Suceava, campioana nationala la handbal, juniori III


Intră acum și în grupul de

Handbalistii antrenorilor Bogdan Macovei si Iulian Dugan, de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, au îmbracat ieri tricourile de campioni nationali, medalia de aur de la gâtul lor „asortându-se” perfect.   Le-au meritat cu prisosinta, la capatul a 8 luni de competitii în care au luptat si au dovedit  ca sunt cei mai buni handbalisti juniori III din tara.

Le-au meritat cu atât mai mult cu cât, în finala campionatului, jucata ieri cu Banatul Timisoara, n-au abandonat lupta pâna în ultimul minut de joc, când au putut ridica deasupra capului cupa de campioni.

Partida  în sine a fost una infernala, timisorenii având o echipa tare, enervant de aproape ca valoare cu cea a LPS Suceava, cu jucatori ce practica un handbal în care performanta este o obisnuinta.  Cel mai tehnic jucator al turneului a fost, de altfel, declarat Ioan Luca, unul dintre membrii formatiei banatene. Scorul a fost strâns pe toata durata meciului, sucevenii, emotionati si coplesiti de miza întâlnirii, fiind condusi de câteva ori cu  câte 1, 2, si chiar 3 goluri. Strângeau din dinti însa, se concentrau si egalau, luau avans 1, 2 puncte, ca apoi sa piarda iar avantajul. Finala a fost, mai toata, ca un joc de-a soarecele si pisica, echipele inversând pe rând rolurile de urmarit si urmaritor. În ultimele 5 minute, însa cupa de campioni nationali a prins a sclipi juniorii suceveni, care au   gasit  în ei putere si resurse la care nu se asteptau nici parintii lor, lac de sudoare în tribune. Emotiile au disparut brusc, au egalat la 25 si parca au prins aripi, pentru ca pâna la fluierul final au mai trimis mingea în poarta de trei ori. Scor final: 28 – 25, iar în sala de la LPS Suceava se cânta deja piesa formatiei Queen „We are the campions” .  

„Starea” de campioni nationali va fi probabil mai bine înteleasa  de sportivii de 14-15 ani în zilele urmatoare. Ieri, erau doar foarte obositi, cu vagi urme de fericire pe obraji, ca dupa încheierea unei misiuni de importanta vitala. Pentru antrenori, îndeplinirea aceleiasi misiuni are alt sens. Bogdan Macovei a câstigat titlul de campioana nationala cu prima echipa antrenata în cariera, el preluând grupa anul trecut. Pentru profesorul Iulian Dugan este la al doilea titlu de acest fel, primul câstigat pentru LPS Suceava în anul 1986, chiar la Timisoara. „Acum, ca suntem campioni nationali, îmi vine si mie sa cred asta. Ma simt în sfârsit mai usor, dupa atât de multa munca, transpiratie si emotii cum rar poti simti. Dar copii si-au dorit formidabil de mult sa câstige si au plusat în joc exact când trebuia”, a declarat profesorul Macovei. „Ma simt împlinit, ma simt chiar foarte bine în postura asta si îi felicit din suflet pe copii pentru ce au reusit. Dupa doi ani de munca, de antrenamente, culegem roadele. Le merita”, a completat Iulian Dugan.


Intră acum și în grupul de