Concursul International de Interpretare Instrumentala „Lira de Aur”, la editia a XIX-a


Intră acum și în grupul de

La Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu”, în perioada 6-7 iunie, va avea loc cea de-a XIX editie a Concursului International de Interpretare Instrumentala „Lira de Aur”. Seful ISJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat marti, într-o conferinta de presa, ca la editia din acest an si-au anuntat participarea 94 de elevi din 17 de judete din tara, dar si din Grecia si Republica Moldova.

Presedintele juriului este rectorul Universitatii „George Enescu” Iasi, Viorel Munteanu, printre membri regasindu-se si personalitati marcante ale vietii muzicale românesti si europene, cum ar fi Roberta d Incceco- Conservatorul din Pescare- Italia, Csiki Boldizsar- Academia de Muzica  „Gh.Dima” Cluj Napoca, Horia Stefan Dumitrache- Ungaria, dar si directorul Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, dirijorul Emil Havriliuc.

Atât festivitatea de deschidere, cât si Gala Laureatilor, vor fi gazduite de Sala Dom Polski Suceava.

Concursul, pe cele trei sectiuni – coarde, pian, instrumente de suflat, percutie, si instrumente populare- se va desfasura în incinta Colegiului de Arta „Ciprian Porumbescu” Suceava.        


Intră acum și în grupul de