Clasele cu profil bilingv si cu predarea limbii materne au asigurata ocuparea locurilor, dupa proba eliminatorie


Intră acum și în grupul de

La sfârsitul saptamânii trecute s-au desfasurat probele eliminatorii pentru admiterea în liceele cu profil bilingv si în clasele cu predarea limbii materne. Seful ISJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat marti, într-o conferinta de presa, ca la nivelul judetului Suceava sunt aprobate 9 clase pentru profil bilingv si 2 clase cu predarea limbii materne. Astfel, la Colegiul National „Petru Rares” Suceava sunt câte doua clase de engleza si franceza, una de germana si una de spaniola, iar la Colegiile Nationale „Stefan cel Mare” Suceava, „Spiru Haret” Suceava si „Eudoxiu Hurmuzachi” Radauti este câte o clasa de engleza.

Petru Carcalete a precizat ca cele doua clase cu predarea limbii materne sunt de ucraineana la Grupul Scolar „Latcu Voda” Siret si polona la Grupul Scolar „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Acesta a mai precizat ca pentru toate clasele, numarul de admisi este mai mare decât numarul de locuri, inclusiv la limbile materne. Astfel, la polona, din 34 de înscrisi, tot atâtia s-au prezentat, toti au promovat, iar la ucraineana, din 42 înscrisi, dintre care 6 din judetul Botosani, toti au fost prezenti si au fost declarati admisi.


Intră acum și în grupul de