Un candidat sucevean eliminat din Bacalaureat după ce i-a sunat telefonul în timpul probei obligatorii a profilului. Alți 182 de candidaţi la Bacalaureat au absentat de la această probă


Intră acum și în grupul de

Un număr de 182 de candidaţi suceveni la Bacalaureat au absentat, miercuri, de la proba obligatorie a profilului, iar un candidat căruia i-a sunat telefonul în timpul probei a fost eliminat din examen.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a precizat  că la proba obligatorie a profilului Ec, desfăşurată miercuri, s-au înscris 5192 de candidaţi, din care 265 au susţinut proba în serii anterioare solicitând recunoaşterea probei.

El a spus că din cei 3305 elevi înscriși pentru a susține proba la matematică, 3164 au fost prezenți și 141 au absentat, iar din totalul celor 1622 de  candidaţi înscrişi pentru a susține proba la istorie, 1580 au fost prezenţi şi 41 nu s-au prezentat la examen.

“La proba de istorie un elev a fost eliminat în Centrul de examen Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, pentru că i-a sunat telefonul”, a mai spus Anuţei.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a precizat că la Proba Eb – limba şi literatura maternă, ce s-a desfăşurat marţi, s-au înscris 7 elevi pentru a susţine proba la limba ucraineană, iar dintre aceştia doar 5 s-au prezentat la această probă, iar  doi au absentat.

Reamintim că probele scrise ale Bacalaureatului se desfăşoară în judeţul Suceava în 16 centre de examen.

În data de 30 iunie 2017 va avea loc Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – probă scrisă.

În data de 5 iulie 2017 vor fi afişate rezultatele până la ora 16:00, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi în intervalul orar 16:00 – 20:00, în perioada 6 – 9 iulie 2017 este prevăzută rezolvarea contestaţiilor, în timp ce în data de 10 iulie 2017 vor fi afişate rezultatele finale.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de