Pe langa prepararea mancarurilor, pensiunile agroturistice trebuie sa desfasoare zilnic activitati agricole in gospodarie


Intră acum și în grupul de

Proprietarii pensiunilor agroturistice vor fi obligati sa le ofere turistilor mâncare din produse naturale, preparate în propria gospodarie. Potrivit unui ordin al Ministerului Turismului, publicat deja în Monitorul Oficial, gazdele trebuie sa se ocupe direct si de programul turistilor pe tot parcursul sejurului.  
În plus, nu toata lumea care are o vila la munte sau la mare poate sa o transforme în pensiune. O astfel de unitate de cazare trebuie sa aiba cel mult opt camere, iar în gospodarie trebuie sa se desfasoare în mod constant cel putin o activitate legata de agricultura, cresterea animalelor sau cultivarea plantelor.
 
Ministerul Turismului a modificat si normele de încadrare a pensiunilor turistice. Pensiunile turistice cu pâna la 20 de camere, indiferent de localizarea lor (urbane sau rurale), vor fi clasificate cu stele, iar pensiunile agrosturistice cu pâna la 8 camere, vor fi clasificate cu flori, se arata în Ordinul nr. 636/2008 al ministrului turismului Ovidiu Silaghi.
 
Alte modificari privind clasificarea structurilor de primire turistice au fost efectuate prin eliminarea categoriei de „hotel pentru tineret”, care se suprapunea cu cea de „hostel”, precum si eliminarea categoriilor diverse de cabane si introducerea unei singure categorii „cabane turistice”, cu conditii specifice pentru acele cabane care ofera servicii în cadrul turismului de vânatoare si pescuit.
Totodata, conducatorii de pensiuni turistice sunt obligati sa urmeze un curs de pregatire profesionala si sa asigure personal calificat.


Intră acum și în grupul de