Euro 2008 – flash : De Boer nu acorda sanse Olandei: „Nu suntem destul de patrioti”


Intră acum și în grupul de

Desi a participat la fiecare turneu final din postura de mare favorita, Olanda a dezamagit în mai toate cazurile, exceptia fiind una singura – câstigarea Campionatului European din 1988. Fostul international Ronald de Boer stie si explicatia: batavilor le lipseste ceva – patriotismul.

„Sunt cât se poate de convins ca nu suntem destul de patrioti, ca ceilalti jucatori lupta mult mai mult pentru culorile tarii lor decât o facem noi. Multi fac orice le sta în putinta pentru a ajunge cât mai sus, dar noi, olandezii, nu punem destul osul. De multe ori, acest aspect se dovedeste decisiv”, sustine Ronald de Boer.

Fostul fotbalist al Barcelonei crede ca motivele sunt de natura sociala, explicând: „În Olanda totul este foarte bine organizat. Aici nu ai prea multe griji, nu exista grija zilei de mâine. Suntem si noi mândri sa jucam pentru echipa nationala a tarii noastre, bineînteles, dar, daca ne uitam în ochii celorlalti jucatori, observam ca ei chiar sunt mândri, ca sunt patrioti 100%”.

În ceea ce priveste actualul Campionat European, De Boer sustine ca neconvocarea lui Clarence Seedorf ar putea avea repercusiuni severe asupra parcursului “Portocalei Mecanice”. „Clarence a câstigat de patru ori Liga Campionilor. Van Basten trebuia sa îi arate mai mult respect. Desi îl consider un selectioner foarte bun, sunt convins ca Marco a facut o mare greseala aici”, a conchis fostul international batav.


Intră acum și în grupul de