Polițist lovit cu pumnul de un șofer mort de beat, care circula pe contrasens, la Udești


Intră acum și în grupul de

Un polițist sucevean a fost lovit cu pumnul de un șofer mort de beat, în vârstă de 51 de ani, din Udești, care se deplasa pe sensul opus de mers, fiind cât pe ce să intre cu mașina în alt vehicul, care se deplasa regulamentar.

Potrivit Poliției Județene, miercuri seara, în jurul orei 22.00, în timp ce executa serviciul de patrulare pe DJ 208A, pe raza comunei Udeşti, o patrulă de poliție a depistat un autoturism care se deplasa în marşarier, fiind urmat la mică distanţă, de autoturismul condus de un localnic de 51 de ani.

„Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza satului Udeşti, un bărbat de 27 de ani și soția sa de 22 de ani, ambii localnici, au observat faptul că, din sens opus, pe aceeași bandă de mers se deplasa un autoturism, motiv pentru care, pentru a evita impactul, conducătorul auto a introdus maşina în marşarier şi s-a deplasat circa 400-500 m pe DJ 208A, timp în care, a fost urmărit de celălalt autoturism, până când, incidentul a fost observat de echipajul de poliţie”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Polițiștii suceveni au menționat că bărbatul de 51 de ani a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind însă de acord cu prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Astfel, în momentul în care i s-a solicitat  să se urce în autospeciala de poliţie, fără motiv, bărbatul de 51 de ani, l-a lovit cu pumnul pe unul dintre polițiști, fiind încătuşat şi condus la spital, unde, la ora 23.45, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Bărbatul de 51 de ani s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” şi „ultraj”.

De asemenea, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de