Un hot recidivist care a furat bunuri de la un sucevean si un japonez, a fost prins


Intră acum și în grupul de

Un hot „cu experienta” aflat într-o „vacanta” privind executarea pedepsei, a recidivat. Potrivit IPJ Suceava, în noaptea de 02/03.06.2008, persoane necunoscute, prin ruperea gratiilor si spargerea geamului de la bucatarie, au patruns în apartamentul situat în municipiul Suceava, apartinând lui G. Ghiorghe din localitate, de unde au sustras mai multe bunuri -haine, încaltaminte, lenjerii de pat etc., valoarea prejudiciului fiind de circa 2.000 lei. Locuinta în cauza este partial mobilata, cea mai mare parte a bunurilor fiind luate, întrucât este scoasa la vânzare, partea vatamata declarând ca a constatat si în 01.06.a.c ca persoane necunoscute au patruns în locuinta, însa nu a sesizat Politia.

Politistii au reusit sa puna mâna pe hot, acesta fiind G. Ioan, de 46 ani din localitate, cu antecedente penale, aflat prin sentinta penala a Tribunalului Botosani în întreruperea executarii pedepsei închisorii – de 4,6 ani  pentru comiterea infractiunii de furt, pe o durata de 3 luni, din 20.05.a.c.  

Extinzând cercetarile, politistii au depistat ca acesta este si autorul furtului comis  în 01.06.a.c. dintr-un hotel din municipiul Suceava, în dauna unui cetatean japonez cazat în unitate.

O parte din bunurile sustrase au fost recuperate, iar în urma probatoriului administrat în cele doua dosare penale, Politia Municipiului Suceava a dispus retinerea învinuitului pe o perioada de 24 ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava, urmând a fi prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, sub aspectul comiterii infractiunii de „furt calificat”.

IPJ Suceava a sesizat lucratorii Serviciului pentru Straini Suceava, pentru a întreprinde masuri de anuntare a cetateanului japonez în vederea predarii bunurilor recuperate si îndeplinirii formalitatilor.


Intră acum și în grupul de