Elevii suceveni au obtinut rezultate foarte bune la concursurile de matematica


Intră acum și în grupul de

Vasile Monacu, adjunctul ISJ Suceava, a declarat ca elevii suceveni s-au întors de la mai multe concursuri de matematica cu o serie de premii. Astfel, în perioada 23-25 mai a avut loc la Râmnicu Vâlcea faza nationala a Olimpiadei de matematica pentru clasele V-VI. Din judetul Suceava au participat 2 elevi de clasa a V-a si 2 elevi de clasa a VI-a, care s-au întors cu 3 premii. Este vorba despre Bicsi Lucian, din clasa a V-a, de la C.N. „Stefan cel Mare” Suceava, care a obtinut Premiul II si Medalia de Aur, Popescu Cosmin Constantin, din clasa a V-a, de la C.N. „Stefan cel Mare”, care a obtinut Mentiune si Medalia de Argint si Bantas Mihai Viorel, din clasa a VI-a, de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 4 Vatra Dornei, care a obtinut Mentiune si Medalia de Argint.

De asemenea, pe data de 24 mai, la C.N. „Stefan cel Mare” Suceava, a avut loc concursul claselor a IV-a si a VIII-a, editia a III-a, concurs care a constat în sustinerea de catre elevi a unei teze cu subiecte de limba si literatura româna si matematica. Au participat 150 de elevi din municipiul Suceava, 79 dintre acestia fiind premiati. Premiile au constat în carti, bani si obiecte, valoarea acestora fiind de 2.300 lei. Astfel, la clasa a IV-a  s-a obtinut 1 premiu I, 2 premii II, 2 premii III,  1 premiu special, 32 de mentiuni, iar la clasa a VIII-a, 1 premiu I, 1 premiu II, 1 premiu III, 1 premiu special, 38 de mentiuni.

Concursul a fost organizat sub patronajul primariei. Premierea elevilor a avut loc pe 1 iunie la Primaria Suceava.

Mai trebuie precizat ca în perioada 30 mai – 1 iunie, Inspectoratul Scolar al Judetului Suceava, în colaborare cu C.N. „Stefan cel Mare” si Colegiul National „Mihai Eminescu” Suceava, a organizat Concursul Centrelor de Excelenta din Moldova, editia a VI-a la disciplina matematica. Concursul a fost adresat elevilor din clasele V-XII. Au participat 200 de elevi din 7 judete -Iasi, Suceava, Braila, Botosani, Bistrita Nasaud, Neamt si Bacau. Elevii suceveni au obtinut 2 premii I, 3 premii II, 2 premii III si 58 de mentiuni. Pentru premii, organizatorii au alocat 5.000 lei, dintre care 2.500 au fost utilizati pentru carti.

Elevii suceveni premiati sunt: Dumitriu Florin din clasa a IX-a, de la C.N. de Informatica „Spiru Haret” Suceava, care a obtinut Premiul I, Cepoi Alexandru din clasa a XII-a, de la C.N. „Stefan cel Mare” Suceava a obtinut Premiul I, Bicsi Lucian, din clasa a V-a, de la C.N. „Stefan cel Mare”, care a obtinut Premiul II, Blesneag Ionut din clasa a XI-a de la C.N. „Stefan cel Mare” Suceava, care a obtinut Premiul II, Olari Georgel, din clasa a XII-a, de la C.N. „Stefan cel Mare” Suceava a obtinut Premiul II, Prelipcean Oana Cristina din clasa a X-a, de la C.N. „Stefan cel Mare” Suceava a obtinut Premiul III, iar Bilic Ramona din clasa a XII-a, de la C.N. „Petru Rares” Suceava a obtinut Premiul III.


Intră acum și în grupul de