Conducerea CJ – integral „PLD”


Intră acum și în grupul de

Cei doi viitori vicepresedinti ai Consiliului Judetean Suceava, vor fi, în proportie de 99% (1 % reprezentând forta majora), fostul prefect al judetului Vasile Ilie si ex-consilierul judetean Dan Cadariu. Ambii au fost desemnati de Biroul Judetean al PD-L Suceava sa devina vicepresedinti dupa o sedinta care a avut loc miercuri dimineata. Liderul judetean al PD-L, Gheorghe Flutur, care va fi validat ca presedinte al CJ în zilele urmatoare, a facut anuntul în cursul zilei de miercuri, de fata cu peste 250 de membri PD-L.

Vasile Ilie este un om de administratie publica, a detinut functia de prefect în mandatul 1996-2000, a fost apoi consilier judetean si a detinut o perioada de timp si functia de presedinte al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica a Judetului Suceava.

Cel de-al doilea vicepresedinte are si el o experienta considerabila în materie de administratie publica, a fost consilier local la Gura Humorului si apoi, timp de trei ani, consilier judetean, pierzând calitatea ultima ca urmare a aplicarii Legii migratiei politice.  

Cadariu si cu Ilie provin, surprinzator, din fostul PL-D, unde au constituit nucleul dur al partidului la Suceava. Este de asteptat însa ca Vasile Ilie sa plece catre Bucuresti, într-un post de demnitar, în conditiile în care PD-L va ajunge la Guvernare. Dan Cadariu nu are deocamdata o proiectie de acest gen în planurile sale. Prin desemnarea celor doi, Gheorghe Flutur încearca ca dea mai multe semnale si, în primul rând, cel al rasplatirii ajutorului primit în campanie si mai ales în perioada când nu mai era membru al PNL. Al doilea ar fi prin trecerea pe linie moarta a lui Eugen Uricec, înca vicepresedinte al CJ si fost presedinte al organizatiei judetene Suceava a fostului PD. Acesta nu prea s-a implicat în campania electorala si nici nu a raspuns solicitarilor lui Gheorghe Flutur, motiv pentru care a primit „rasplata” cuvenita. Cel de-al 3-lea semnal tine de modul în care întelege Flutur sa actioneze în perioada urmatoare, adica fara niciun fel de puncte slabe în oamenii din jurul sau, iar performanta în management sa fie una dintre prioritati. 


Intră acum și în grupul de