Fotbal : Franta – Columbia 1-0: Francezii sufera si atunci cand castiga!


Intră acum și în grupul de

Franta a jucat marti seara ultimul amical înainte de meciul cu România, elevii lui Domenech reusind sa se impuna la limita cu scorul de 1-0. Chiar daca publicul de pe Stade de France a cerut un festival de goluri împotriva Columbiei, sud-americanii s-au dovedit a fi un adversar redutabil si puteau pleca cu un rezultat bun la finalul partidei.

Condusi de Hernandez, „galbenii” s-au distrat în jumatatea adversa, acolo unde Abidal si Sagnol s-au vazut depasiti de situatie în repetate rânduri. Gazdele au rezistat, fortând apoi prin inepuizabilii Benzema si Ribery. Iar golul a venit în minutul 25, dupa ce Henry a cazut în careu fiind tras de tricou. Ribery a transformat fara emotii lovitura de pedeapsa, si Franta conducea cu 1-0.

Jocul a continuat într-un ritm infernal, portarul Julio refuzând sa le acorde gazdelor cel de-al doilea gol, respingând sutul în forta trimis de Benzema în minutul 36.

Dupa iesirea de la cabine, elevii lui Domenech au regizat o faza de manual în minutul 69, la care au lucrat Henry, Toulalan si nou-intratul Diarra, însa balonul trimis de Ribery a fost oprit de acelasi Julio.

Chiar daca au reusit sa se impuna, francezii si-au etalat marile lipsuri, în special cele din aparare. Veteranii „Hexagonului” au fost lasati în spate de câteva ori, nationala Columbiei aratând o forma de invidiat. Însa ultimul test înainte de Euro 2008 nu pare a fi unul decisiv, tinând cont ca Franta este la al treilea amical în decurs de numai o saptamâna. Totusi, tricolorii pot profita pe 9 iunie de aceasta forma slaba aratata de elevii lui Domenech, în adevaratul examen din Grupa C. Franta a jucat cu: Coupet – Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Ribery (Nasri, 75), Toulalan, Makelele, Malouda – Henry (Anelka, 75), Benzema (Diarra, 65). 


Intră acum și în grupul de