Fotbal : Alvaro Pereira a semnat pentru CFR Cluj


Intră acum și în grupul de

Mijlocasul uruguayan disputat în aceste zile de Steaua si de CFR Cluj a ajuns în cele din urma în curtea campioanei. Alvaro Pereira a semnat miercuri la prânz un contract pe cinci sezoane cu gruparea din Gruia.

Fotbalistul de 22 de ani s-a aflat marti la Cluj, acolo unde a negociat contractul alaturi de impresarul sau si a ajuns la un acord în aceasta privinta, dupa ce înainte CFR s-a înteles si cu clubul la care el este legitimat, Argentinos Juniors. Pereira a semnat o întelegere valabila pe cinci sezoane si se va alatura lotului pregatit de Ioan Andone în primul cantonament din Austria, care se va desfasura între 18 iunie si 3 iulie. În vârsta de 23 de ani, Alvaro Pereira (1.85 m, 75 kg) si-a început cariera de fotbalist profesionist în Uruguay, la formatia Miramar Misiones. Dupa doi ani la clubul din tara natala, „Palito” s-a transferat în 2005 la formatia din prima liga din Argentina, Quilmes. Mijlocasul ofensiv a jucat doar 17 meciuri în doua sezoane pentru Quilmes, însa a explodat odata cu transferul din vara anului 2007 la Argentinos Juniors.

În Arpertura, prima parte a acestui sezon din Argentina, desfasurata în toamna, Pereira a evoluat ca titular în 19 partide, reusind sa puncteze de sapte ori. În Clausura, a evoluat în 13 jocuri si a izbutit patru goluri pentru Argentinos Juniors care ocupa pozitia a saptea a clasamentului cu doua etape înainte de finalul campionatului.


Intră acum și în grupul de