„Cu viata mea apar viata”


Intră acum și în grupul de

Stadionul Areni din Suceava a fost gazda etapei judetene a concursului „Cu viata mea apar viata”, concurs organizat de catre Inspectoratul Scolar Judetean Suceava si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, acest concurs reprezinta activitatea extrascolara de pregatire a elevilor din învatamântul gimnazial si liceal, cu tematica de protectie civila si are caracter educativ, tehnico-aplicativ si sportiv.

Competitia îsi propune dezvoltarea capacitatii de perceptie a protectiei civile ca ansamblu de activitati cu caracter exclusiv umanitar; cunoasterea si aprecierea factorilor de risc potential generatori de situatii de urgenta sau dezastre la care este expusa comunitatea; adoptarea comportamentului adecvat si cunoasterea modului de actiune în cazul iminentei producerii sau al aparitiei unei situatii de urgenta; formarea spiritului de solidaritate si implicarea individuala sau în echipa în actiunile de prevenire si de interventie în situatii de urgenta.

Concursul cuprinde o proba teoretica si doua probe practice, respectiv transportul asistat al unui accidentat asezat pe targa pe distanta de 50 m si deplasarea cu masca pe figura într-un raion cu obstacole, contaminat.

La startul acestei competitii au participat 6 echipaje: Scoala Generala cu clasele I-VIII nr. 6 Suceava – profesor îndrumator Voinescu Dan; Clubul Copiilor Falticeni – profesor îndrumator Suduc Zâna; Clubul Copiilor (clasele V-VIII) Gura Humorului – profesor îndrumator Pintelescu Ioan; Colegiul National „Stefan cel Mare” Suceava – profesor îndrumator Irimescu Ileana; Colegiul Agricol Falticeni – profesor îndrumator Suduc Zâna; Clubul Copiilor (clasele IX-XI) Gura Humorului – profesor îndrumator Pintelescu Ioan.

La finalul concursului, la clasele V-VIII, locul I i-a revenit Scolii Generale cu clasele I-VIII nr. 6 Suceava, locul II Clubului Copiilor Falticeni, iar locul III – Clubului Copiilor Gura Humorului. La clasele IX-XI, locul I a fost obtinut de Colegiul National „Stefan cel Mare” Suceava, locul II de Colegiul Agricol Falticeni, iar locul III de Clubul Copiilor Gura Humorului.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, toate probele s-au desfasurat în conditii maxime de siguranta, fair-play si disciplina sportiva, iar câstigatorii au fost rasplatiti cu diplome, cupe si premii.


Intră acum și în grupul de