Societatea Doamnelor Bucovinene isi propune promovarea egalitatii de sanse pentru femeia de etnie roma


Intră acum și în grupul de

Societatea Doamnelor Bucovinene a lansat proiectul „Femeii rome – o sansa pentru viitor”, prin care îsi propune promovarea egalitatii de sanse pentru femeia de etnie roma,  în vederea integrarii ei pe piata muncii.

“Activitatile acestui proiect vizeaza sustinerea femeilor de etnie roma în pregatirea profesionala, punându-se în acelasi timp accent si pe dezvoltarea lor personala. Astfel, principalele activitati ale proiectului includ organizarea de workshop-uri cu membrii comunitatilor de etnie roma, barbati si femei, în 12 localitati din judetul Suceava, în care acestia locuiesc în procent ridicat, dezvoltarea de instrumente de formare prin realizarea a 6 filme didactice, organizarea a trei serii de cursuri de calificare pentru ocupatia de «îngrijitoare batrâni la domiciliu», în 3 localitati  din judetul Suceava, precum si organizarea unei mese rotunde cu tema «Egalitatea de sanse – o sansa pentru femeia roma», cu invitati din mass-media, potentiali angajatori, reprezentanti ai comunitatii de etnie roma”, a precizat Mihaela Grosu, coordonatoarea proiectului si presedinta Societatii Doamnelor Bucovinene.

Aceasta a mai spus ca workshop-urile se vor desfasura la Suceava, Patrauti, Dornesti, Ciprian Porumbescu,  Valea Moldovei, Veresti, Voitinel, Mitocu Dragomirnei, Baia, Dolhasca, Gura Humorului, Paltinoasa, iar cursurile de calificare la Suceava, Dolhasca si Humor.

Proiectul se va desfasura timp de un an, în  parteneriat cu Asociatia Phico Romano. Este finantat de Uniunea Europeana si Guvernul României prin Programul Phare 2006 – Masuri de Incluziune Sociala. 


Intră acum și în grupul de