Programul „Fermierul” va continua si in 2008


Intră acum și în grupul de

Programul „Fermierul” va continua si în 2008. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat la finalul sedintei de Guvern, ca Executivul a autorizat, printr-o ordonanta de urgenta, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa încheie angajamente de plata în valoare de 730 milioane lei, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului.

Programul „Fermierul” a constituit principalul instrument pentru cresterea absorbtiei fondurilor SAPARD. „Vrem ca, în acest  mod, sa îi sprijinim, în continuare, pe cei care doresc sa acceseze fonduri europene”, a spus prim-ministrul.

El a precizat ca aceste fonduri trebuie sa contribuie la modernizarea agriculturii românesti, în asa fel încât aceasta sa devina competitiva.

„O pondere mare a cheltuielilor din agricultura trebuie sa mearga pe investitii si nu pe subventii, pentru ca o abordare cum a fost cea de pâna în anul 2005, bazata preponderent pe subventii, nu permitea realizarea de investitii”, a subliniat premierul Tariceanu.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a precizat ca, prin aceasta alocare, cei interesati vor avea la dispozitie fondurile necesare pentru partea de cofinantare sau acoperirea costurilor legate de întocmirea documentatiilor tehnico-economice necesare acordarii de credite sau granturi pentru programele agricole. Termenele de plata sunt 2009, 2010 si 2011.


Intră acum și în grupul de