Acasă Actualitate Programul „Fermierul” va continua si in 2008

Programul „Fermierul” va continua si in 2008


Intră acum și în grupul de

Programul „Fermierul” va continua si în 2008. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat la finalul sedintei de Guvern, ca Executivul a autorizat, printr-o ordonanta de urgenta, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa încheie angajamente de plata în valoare de 730 milioane lei, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului.

Programul „Fermierul” a constituit principalul instrument pentru cresterea absorbtiei fondurilor SAPARD. „Vrem ca, în acest  mod, sa îi sprijinim, în continuare, pe cei care doresc sa acceseze fonduri europene”, a spus prim-ministrul.



El a precizat ca aceste fonduri trebuie sa contribuie la modernizarea agriculturii românesti, în asa fel încât aceasta sa devina competitiva.

„O pondere mare a cheltuielilor din agricultura trebuie sa mearga pe investitii si nu pe subventii, pentru ca o abordare cum a fost cea de pâna în anul 2005, bazata preponderent pe subventii, nu permitea realizarea de investitii”, a subliniat premierul Tariceanu.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a precizat ca, prin aceasta alocare, cei interesati vor avea la dispozitie fondurile necesare pentru partea de cofinantare sau acoperirea costurilor legate de întocmirea documentatiilor tehnico-economice necesare acordarii de credite sau granturi pentru programele agricole. Termenele de plata sunt 2009, 2010 si 2011.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version