Fotbal : Dupa Porto, si TSKA Sofia a fost exclusa din Liga Campionilor. Urmeaza Steaua?!


Intră acum și în grupul de

Editia 2008/2009 a Ligii Campionilor ar putea fi una fara precedent. Mai precis, nu mai putin de trei echipe de club ar putea fi excluse de pe tabloul celei mai titrate competitii ale Batrânului Continent, fapt unic în istoria fotbalului european.

Dupa ce miercuri FC Porto a aflat cu stupoare ca nu va putea participa în editia urmatoare a Ligii, gruparea portugheza fiind interzisa de UEFA datorita unor probleme cu mituirea arbitrilor, joi a venit rândul celor de la TSKA Sofia sa primeasca groaznica înstiintare.

Clubul bulgar la care evolueaza si internationalul român Florentin Petre a fost exclus din editia viitoare a Ligii Campionilor pentru ca nu a îndeplinit criteriile pentru acordarea licentei. „TSKA nu va participa în editia 2008/2009 a Ligii Campionilor, iar decizia este una finala”, se arata într-un comunicat al Federatiei Bulgare de Fotbal (BFU). Gruparea sofiota a câstigat sezonul trecut al 31-lea titlu de campioana si trebuia sa evolueze în turul al treilea al Ligii Campionilor. BFU a decis ca TSKA nu poate reprezenta tara în Liga Campionilor, pentru ca avea datorii mari catre creditori si mai multe institutii de stat.

Sa fie oare Steaua a treia echipa europeana exclusa din Liga?! Exista sanse mari, ce-i drept, tinând cont de o prevedere din Regulamentul de Competitii UEFA, unde, în articolul 1.04, paragraful d, este scris ca participarea în cupele europene este conditionata de neimplicarea clubului „în vreo activitate privind aranjarea sau influentarea unui joc la nivel national sau international”. Pâna atunci însa, Gigi si ai lui vor încerca sa schimbe sentinta la Comisii.


Intră acum și în grupul de